Domare: Lee Mason
Swansea CitySwansea City

One-nil down - two-one up

lör 28 okt 2017 kl 18:21

En usel första halvlek följdes upp med en bra andra. Det räckte den här lördagen när Swansea besegrades med 2-1 i norra London.

Tre tankar om matchen:

Har du hört den förut? Arsenal dominerar bollinnehavet, motståndarna kontrar in 0-1 i deras första anfall. Arsenal gjorde i princip inget annat än att rulla boll under den första halvleken men det hände inget i anfallsväg. Alexis kanonskott stack ut i slutet av en annars helt bedrövlig halvlek.

Små marginaler
När Per Mertesacker dräller och det är mycket nära att Ayew kan chippa in 0-2 med minuter kvar av första halvleken var vi riktigt illa ute. Hade Gunners verkligen klarat ett dubbelt så stort underläge i paus?

Wenger tro/övertro
Med den första halvleken i färskt minne - hade ni gnällt om Wenger gjort ett par byten i paus? Underläge med 0-1 mot Swansea som parkerat bussen, behöver man ha tre mittbackar då? In med Giroud för att få tyngd och ut med Mertesacker som var svag. Eller in med mer kreativitet i form av Wilshere?
Nej, icke.
Wenger jobbar inte så. Han tror på sitt manskap - på gott och ont. Idag betalade det sig bra för efter paus hade spelarna bra rörelsen och satte fart på bollen. Då var det närmare 3-1 än en kvittering.