Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn
BurnleyBurnley
Premier League
sön 26 nov 2017 kl 15:00
0 – 1
(0 – 0)
Turf Moor, Publik: 21 722
Domare: Lee Mason

Alexis straff på stopptid avgjorde - igen

sön 26 nov 2017 kl 15:52

Arsenal såg ut att gå mot två tappade poäng på Turf Moor. Då tilldömdes laget straff och Alexis klev fram och avgjorde matchen.

Tre tankar om matchen:

Ständigt dessa fulstreamar
Så sitter vi här igen, det är snart 2018, och bolaget som har rättigheterna till ligan får inte visa matchen. Man kan bli trött för mindre, särskilt när priserna ständigt höjs samtidigt som färre och färre matcher visas. Jag förstår inte logiken, för nog borde tv-bolagen tjäna på att visa fler matcher med tanke på reklamintäkter och fler abonnenter. Som det är nu vänder sig alltfler till andra alternativ och jag blir alltmer sugen på att följa det exemplet, och det är inte som att det saknas alternativ.

Same procedure as last year
För tredje matchen i rad avgjorde Arsenal mot Burnley på stopptid. För andra gången i rad avgjorde Alexis kyligt på straff, och hade jag varit Burnleysupporter hade jag varit mer än lovligt bitter just nu. Nu är jag rejält enögd här men att det var straff kändes självklart - särskilt med tanke på vilka straffar som har dömts mot Arsenal den senaste tiden. Visst förstärkte Ramsey situationen genom att falla lätt, men att Tarkowski knuffade honom råder ingen tvekan om. Alexis straff var nära att räddas, men den var tillräckligt hård för att gå i mål och det är sällan så skönt att vara supporter som när ens lag avgör i matchens slutsekunder.

Ny nolla
Mustafi, Monreal och Koscienly har inte spelat supermånga minuter ihop den här säsongen, men när de gör det - då håller Arsenal nollan. Burnley var visserligen nära att spräcka den i första halvlek då Gudmundsson prickade stolpen. I övrigt släppte försvaret inte till något alls, och det är extremt viktigt i den här typen av matcher som Arsenal ofta har förlorat.