Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
Premier League
lör 2 dec 2017 kl 18:30
1 – 3
(0 – 2)
Emirates Stadium, Publik: 59 547
Domare: Andre Marriner
Manchester UnitedManchester United

Bitter förlust mot United efter händelserik match

lör 2 dec 2017 kl 20:28

Arsenal öppnade december månad med att förlora mot ett gästande Manchester United vars effektivitet framför mål blev den avgörande faktorn.

Tre tankar om matchen

Premier League när den är som bäst
Som Arsenal-supporter har man inte mycket till övers för det som många väljer att kalla den neutrala tittaren med den enkla anledningen att neutralitet inte existerar som begrepp i en supporters världsbild. Däremot kan man på ett objektivt plan peka ut bra och dåliga fotbollsmatcher. Matchen mellan Arsenal och Manchester United var tempofylld, händelserik, tuff och en mardröm att uppleva som supporter, men en fröjd att se som fotbollsmatch. Hur tungt det än är att älta ännu en förlust mot United är det matcher som sådana som får en att förstå varför Premier League ofta kallas för världens bästa liga. Hade Arsenal dessutom inte släppt in Lingards andra mål som betydde 3-1 till United finns det anledning att anta att man till sist hade lyckats forcera fram en kvittering då Arsenal hade i princip allt spel i andra halvlek.

Undermålig koncentration kostar matcher
Att hålla tätt i försvaret under matchens inledningsskede är aldrig någonsin viktigare än i möten mot topplag. Vid möten mot mindre bra lag skall man naturligtvis ha samma inställning, men skulle man släppa in ett tidigt mål är sannolikheten att vända matchen desto större på grund av kvalitetsskillnaden mellan lagen. Släpper man däremot in ett - för att inte tala om två - tidiga mål mot toppmotstånd börjar man matchen i en ordentlig uppförsbacke som i de allra flesta fall visar sig vara för svår att ta sig upp för. De första tio minuterna bör man visa upp för vilket fotbollslag som helst som en lektion i hur man inte skall agera i försvarsspelet under matchens inledningsskede. Såväl Laurent Koscielny som Shokdran Mustafi stod visserligen för ofelbara missar, men likväl är det ett underbetyg för hela försvaret som var ute och cyklade under fler tillfällen under första halvlek. Ett lag som Arsenal får inte kosta på sig att begå sådana grova missar i ett toppmöte på hemmaplan, annars slutar det som det gjorde idag.

I all negativitet - fokusera även på det positiva
Det är väldigt sällan Arsenal lyckas göra stabila insatser mot topplag, såväl hemma som borta, men även om Manchester United straffade Arsenal genom att göra tre mål får man icke förglömma att Arsenal i större delen av matchen förde spelet och gjorde det dessutom väldigt bra. Manchester United var ständigt tillbakapressat och hade det inte varit för en utomordentlig insats av De Gea i United-målet hade Arsenal åtminstone fått till ett kryss, om inte till och med kunnat ha vänt matchen. Arsenal hade skott på skott på skott, såväl utifrån som inifrån straffområdet. Flera anfall var välregisserade och Arsenal spelade helt enkelt bra fotboll. Naturligtvis är det otroligt bittert att förlora, och i slutändan är det enda som räknas, men när man ältar den här förlusten får man inte glömma bort att - bortsett från de individuella missarna av vissa försvarsspelare - Arsenal stod för en fin insats.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Första gången jag är lååååångt ifrån att hålla med i betygen. 

Chec är inte bra idag. Max en 4:a

mustafi och kos max en 3:a

planens sämsta spelare Alexis max en 3:a

özil var magisk och är värd 9:e

men en bra match från oss idag på offensiv planhalva. Stundtals magi. Vi förlorade inte mot United. Vi torskade på brutalt dåligt försvarsspel och en målvakt i United som var från en annan planet. och skulle han betygsättas så fanns inte dom siffrorna i en skala 1-10.  

 

Bild för Isak Selling

Tycker det är fel att lasta Cech för första målet. Monreal tappar bort Valencia och släpper sedan skottet mellan benen (vilket ställer Cech) när han försöker rädda upp situationen. Grundkurs 1 som försvarare: släpp inte skott mellan benen (och sortera in var dina motståndare är)..

I övrigt en bra matchrapport!

 

Bild för Håkan Lynghed

Instämmer mycket i vad Jonas skriver. Är egentligen ingen jätte-fan av Özil och han har, med rätta, oftast fått kritik för han är bra mot de dåliga lagen men försvinner mot de bra lagen. Idag var han precis så bra som han kan vara och dominerade fullständigt. Sanchez var å andra sidan (igen) lika dålig som Özil var bra. Tappar otroligt många bollar som ger ManU omställningslägen. Ramsey OK med sitt aldrig sinande springade. Iwobi kommer in och gör en mycket bra insats. Driver upp tempot och slår nästan aldrig bort en passning. Vår nästa Özil, synd att han inte fick göra mål bara.