Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
SouthamptonSouthampton
Premier League
sön 10 dec 2017 kl 13:00
1 – 1
(1 – 0)
St Marys Stadium, Publik: 31 643
Domare: Robert Madley

Giroud räddade en poäng på St Mary's

sön 10 dec 2017 kl 15:37

Det var en frustrerande match som såg ut att sluta med förlust. Inhoppande Olivier Giroud räddade dock en poäng till Arsenal när han kvitterade i slutet.

Fyra tankar om matchen

Att bygga uppförsbackar
Att göra misstag är dumt, men det är ännu dummare att upprepa dem. I matchen mot Manchester United förra helgen avgjordes matchen till Uniteds fördel efter två rejäla försvarsmisstag i inledningen av första halvlek. Idag upprepades exakt samma mönster. En matchovan Mertesacker slarvade både en och två gånger, och fick dessutom dålig hjälp av sina kollegor i backlinjen varpå Austin fick fritt läge. Samme spelare hade dessutom ytterligare tillfällen att göra mål, men då stod Cech eller linjedomarens flagga ivägen. Att som kollektiv vara såpass ofokuserat i inledningen av två matcher i rad är naturligtvis underkänt, för på den här nivån blir man straffad direkt. Det borde Arsenalspelarna veta.

Bortaspelet avgör säsongen
Under 2017 har Arsenal hittills spelat 18 bortamatcher. Nio av dem har slutat med förlust och i bara sex fall har Arsenal åkt hem med tre poäng. Den här säsongen har vi bara skrapat ihop två segrar på bortaplan. Det säger sig självt att det inte är ett facit som leder till någon framskjuten position i ligan. Vi har diskuterat bortaformen förr, och jag har inga revolutionerande svar på vad det beror på att Arsenal ständigt blir sönderläst när vi är utanför Emirates trygga läktare. Nu fick Arsenal med en poäng från St Mary’s, men den slutsats jag kan dra är den här trenden måste vändas så snart som möjligt om vi ska vara med och slåss om en CL-plats till våren.

Formen på nyckelspelarna
Att Alexis Sanchez har gjort en svag säsong så här långt är ingen åsikt som sticker ut, för det är tydligt att chilenarens insatser under hösten har varit långt sämre än det han presterade förra säsongen. Även Koscielny, som har varit stabiliteten personifierade under flera år, har svarat för flera svajiga insatser på slutet. Det är oroväckande att två av de spelarna som Wenger plitar ner först i startelvan visar upp dessa tendenser. Samtidigt gjorde Kos en avgörande tackling när Austin var nära att rinna igenom i andra halvlek och revanscherade missen några minuter tidigare, och Alexis slog inlägget som Giroud nickade in. Kanske behöver spelarna vila någon match för att ta sig upp på mer normal form igen, för vi behöver spelare som dem i bästa skick.

Vi fick se en match på Viasat
Wow! Vilken grej!