Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn
West Ham UnitedWest Ham United
Premier League
ons 13 dec 2017 kl 21:00
0 – 0
(0 – 0)
London Stadium, Publik: 56 921
Domare: Jon Moss

Nightmare December fortsätter

ons 13 dec 2017 kl 22:29

En ny bortamatch och två nya tappade poäng. Arsenals luciaafton var knappast ett ljus i decembermörkret.

Fyra tankar om matchen

December är nya november
Efter en Nightmare November som gick över förväntan har Arsenal fallit igenom i december. Förlust mot Manchester United och svajiga kryss mot såväl Southampton som West Ham är tydliga tecken på att The Gunners är inne i ännu en patenterad formsvacka. Om man är förvånad över att Arsenal drabbas av en sådan under den här perioden av säsongen har man inte varit särskilt uppmärksam det senaste dryga decenniet. Det brukar liksom se ut så här. Varför skulle årets säsong vara annorlunda? Eller förlåt, det är klart den är. Nu kom ju svackan tre veckor senare än vanligt. Kul med omväxling ändå...

Samma problem oavsett uppställning
Jag vet inte om Arsene Wenger till sist har valt att, som han har hintat om den senaste tiden, överge uppställningen med tre mittbackar. Idag valde fransmannen en bekant formation - nämligen den han upplevde var så dålig att han var tvungen att överge den i våras. Lite som att köpa en ny bil när den gamla har gått sönder, för att sedan inse att den nya inte heller funkade och byta tillbaka till den första igen. Å andra sidan känns det inte som att det spelar någon större roll vilken typ av uppställning Arsenal har i grafiken för i praktiken ser det ändå likadant ut. Framförallt på bortaplan, där Arsenal nästan alltid har mest boll utan att riktigt skapa målchanser mot välsamlade hemmaförsvar. Jag tror faktiskt inte att det skulle se annorlunda ut om Arsenal så ställde upp med en 1-1-8-uppställning. Inte så länge Arsene Wenger är manager.

I’m not throwing away my shot
Granit Xhaka hade inför matchen mot West Ham avlossat 34 skott mot mål utan att göra ett enda mål. Det är ganska många skott. Och väldigt få mål. Är det möjligtvis så att ryktet om schweizarens fantastiska skottfot är något överdrivet? Det verkar i alla fall så. Arsenal behöver visserligen folk som vågar skjuta när laget inte klarar av att såga sig igenom handbolls- och rugbyförsvar, men samtidigt känns det inte för mycket begärt att de som skjuter faktiskt har en bössa som kan pricka rätt oftare än var noll gånger på 34. Plus de svaga skott han avlossade idag. Har inte folk slutat med det ännu så är det i alla fall dags att sluta ropa “shoot” varje gång Xhaka får bollen på offensiv planhalva.

Bosses kärlek till West Ham
Man får ta det onda med det goda sägs det. För när Viasat väl väljer att visa Arsenal i hård konkurrens spexar de till det med Bosse Pettersson som bisittare till Henrik Strömblad. Jag vet inte vilken match han såg, men kändes inte hyllningarna till West Ham något malplacerade? På Bosse var det som att han såg Tyskland spöa Brasilien med 7-1 när Arnautovic lyckades med en dribbling eller när Noble lyckades med en femmeterspassning. Såere.