Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
AFC BournemouthAFC Bournemouth
Premier League
sön 14 jan 2018 kl 14:30
2 – 1
(0 – 0)
Vitality Stadium, Publik: 10 836
Domare: Kevin Friend

Ny förlust - svaga formen håller i sig

sön 14 jan 2018 kl 15:49

Kräftgången fortsätter för Arsenal. The Gunners tappade initiativet och Bournemouth vände och vann.

Tre tankar om matchen

“Motståndarna ville det mer”
När Arsenal förlorade mot borta mot Watford efter att ha tappat en 1-0-ledning i andra halvlek pratades det om att Watfordspelarna ville vinna mer än Arsenalspelarna. Idag kändes det som att detta upprepades. Arsenal hade kontroll på matchen, men från ingenstans kvitterade Bournemouth och den där ängsligheten som Arsenal är ligaledande på att plocka fram i de avgörande lägena kom lika väntat som hemmalagets avgörande 2-1-mål. Det snackas alltid i Arsenal om att man ska lära sig av misstagen och studsa tillbaka - men i slutändan upprepas ständigt alla misstag oavsett vilka spelare som spelar eller vilka som värvas. När det inte fungerar att byta ut spelarna är det andra förändring som behöver göras. Over to you, Arsene.

Arsenal fungerar inte som andra klubbar
I andra Premier League-klubbar skulle det talas om managerbyte efter en svit matcher där laget bara har lyckats vinna två av nio matcher. Inte i Arsenals fall.
I andra Premier League-klubbar skulle det talas om managerbyte om man bara lyckas vinna tre av tolv bortamatcher. Inte i Arsenals fall.
I andra Premier League-klubbar skulle en långsiktig nedåtgående trend åtminstone leda till att styrelsen börjar fundera på att göra en förändring. Inte i Arsenals fall.
Arsenal är inte en klubb som andra. I många avseenden gillar jag det. Men sett till klubbens huvudsakliga verksamhet - det som händer på fotbollsplanen - är jag extremt trött på att ingenting händer. Istället sitter väl styrelsen och förbereder en kontraktsförlängning att erbjuda Wenger 2019…

När är gränsen passerad?
Under förra säsongen skedde ett tydligt skifte bland Arsenalfansen. Tidigare hade Wenger out-falangen varit i minoritet - visserligen en högljudd sådan, men fortfarande en minoritet, men för ett år sedan tycktes fansen bli rörande överens om att Wengers tid i Arsenal var ute. Trots det fick han ett nytt kontrakt och ska enligt planen vara kvar i ett och ett halvt år till. Frågan är vad som händer nu. Bland fansen har det mest varit axelryckningar när Wenger kommer på tal under säsongen, men efter den senaste tidens totala kräftgång måste det bli reaktioner nu. Hur länge kommer de mest trogna fansen acceptera att det ser ut så här i match efter match utan att någon förändring sker?