Domare: Chris Kavanagh
Crystal PalaceCrystal Palace

Säker seger mot Palace

lör 20 jan 2018 kl 18:12

Det blev aldrig spännande i lördagens derby mot Crystal Palace. Efter 22 minuter stod det 4-0 på tavlan och Arsenals seger var aldrig hotad.

Tre tankar om matchen

Drömstart efter en rad bjudningar
Lite mer än tjugo minuter hade gått av matchen när Lacazette sköt in 4-0 efter vackert förarbete av Özil. Då hade matchen redan varit avgjord i femton minuter. För när Monreal så otroligt enkelt fick lägga in 1-0, helt obevakad, på en hörna i sjätte minuten kändes det som att Crystal Palace hade gett upp på förhand. Två taffliga försvarsmissar senare hade Arsenal bjudits också på tvåan och trean. Därför kändes det skönt att åtminstone det fjärde målet fick bli ett snyggt sådant.

Soppan med Wenger och Alexis
Otvivelaktigt har de senaste veckornas oklarheter kring Alexis framtiden i klubben haft negativ effekt för lagets prestationer på planen. Lägg där till Wengers avstängning på tre matcher och många skador så kan man förstå varför laget presterat så pass dåligt. På något sätt kändes den här matchen som en vändpunkt i svackan. Monreal, Koscielny och Özil var tillbaka och man fick känslan av att laget nu räknat bort Alexis och hittat rätt fokus. Och trots att det var ett oerhört blekt Crystal Palace på andra sidan kanske detta kan vara starten på en lyckosam vår?

Äntligen en trygg seger
Vi Arsenalfans har inte varit bortskämda med säkra segrar under den senaste tiden. Därför kändes det nog väldigt skönt för alla parter att man äntligen kunde ta en enkel seger utan att behöva slita särskilt hårt. Arsenal spelade stabilt defensivt under hela matchen och nog borde man låtit Cech få hålla nollan denna match. Slarvigt och tamt försvarsspel på en hörna resulterade dock i ett reduceringsmål för Crystal Palace sent i andra halvlek. Nu får vi hoppas att Sanchez-gate löser sig och att vi så snabbt som möjligt gör klart med eventuella nyförvärv. På onsdag ska Arsenal försöka ta sig till final i Ligacupen när Chelsea besöker Emirates.