Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn
Swansea CitySwansea City
Premier League
tis 30 jan 2018 kl 20:45
3 – 1
(1 – 1)
Liberty Stadium, Publik: 20 819
Domare: Lee Mason

Ny genomklappning på bortaplan

ons 14 jun 2017 kl 13:52

Arsenals bortafacit den här säsongen är dyster läsning. The Gunners gjorde ingenting för att vända på det i kvällens match på Liberty Stadium.

Tre tankar om matchen

Värva gärna - men det löser inte problemet
Det har snackats om Henrikh Mkhitaryan. Det har snackats om Pierre-Emerick Aubameyang. Spelare som ska få Arsenal att lyfta. Men nog bevisade kvällens match ännu en gång att det egentligen kvittar vilka spelare Arsenal värvar, för de kommer till ett lag i spillror. Det är som att värva Lewis Hamilton för att köra bilen i Thelma och Louise - efter slutscenen. Det kvittar hur bra du är på att köra bil om du bara har ett vrak att jobba med. Arsene Wenger har för länge sedan tappat sin förmåga att skapa ett lag som kontinuerligt spelar bra och nu är det bara tragiskt att se hur hans brister som manager blottas varje gång Arsenal spelar på bortaplan. Jag skulle skratta åt det om det inte var så sorgligt att se mannen som gjorde den här klubben till en av världens mest beundrade så fullständigt tappa det. Hur långt kan det gå innan klubbledningen agerar? Bedrövligt långt är min kvalificerade gissning.

En kandidat till ligans sämsta försvar
Gissa hur många gånger Swansea har gjort fler än två mål i samma match under den här Premier League-säsongen. Rätt gissat. Det krävs ett försvar av Arsenals kaliber för att lyckas släppa in tre mål mot ett lag som fightas för att hänga kvar i ligan. Målen var typiska för hur det har sett ut den här säsongen. Det första, där Granit Xhaka ännu en gång hamnade fel, hade kunnat stoppas med mer vilja och bättre taktiskt kunnande. Det andra, ett individuellt misstag av Petr Cech som inte får ske på den här nivån, är sådana mål som Arsenal gång på gång tycks åka på - kanske inte tavlor av den här kalibern men likväl individuella misstag. Och det tredje, som jag inte ens har mage att jämföra med ett hönshus för det vore att förolämpa hönors förmåga att organisera sig. Med försvarsspel av den här klassen är Arsenal snarare närmare att behöva slåss om en Europa League-plats än att vara med i kampen om CL-platserna.

En märklig elva
Wenger lät meddela att han efter bytet av Alexis mot Mkhitaryan minsann hade bytt en världsstjärna mot en annan. Jag kanske har dåligt tålamod, men när han väljer att spela Alex Iwobi framför sitt senaste nyförvärv känner jag att fransmannen kanske inte riktigt menade det. Om Mkhitaryan inte går in framför Iwobi är han väl knappast en världsstjärna? Särskilt när Iwobi misslyckas med ungefär 104 procent av allt han företar sig. Den startelvan var inte vad jag hade hoppats på.