Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn
Premier League
tor 1 mar 2018 kl 20:45
0 – 3
(0 – 3)
Emirates Stadium, Publik: 58 420
Domare: Andre Marriner
Manchester CityManchester City

City överlägset på halvtomt Emirates

tor 1 mar 2018 kl 21:55

Det blev 0-3 igen när City spelade ut Arsenal inför öde läktare på Emirates. Wengers kris blir allt djupare.

Tre tankar om matchen

När man inte trodde att det kunde bli värre
Det känns som att allt som behövs sägas redan är sagt. Arsenal är en klubb i totalt förfall. Det blir inte tydligare än såhär - men det blir ju bara värre och värre. Laget blir utklassat på hemmaplan. Läktarna är knappt ens halvfulla från start och gapar bara allt tommare ju längre matchen lider. De som är där kan bara visa sin frustration genom att bua ut spelarna. Spelarna saknar all glöd och tror uppenbart inte på sig själva. Det finns inget försvarsspel att tala om och ingen tanke om anfallsspelet heller. Det värsta av allt är att människorna som har möjlighet att försöka göra något åt det här är de enda som i någon form av Bagdad Bob-anda inte medger att det finns stora problem. Hur mycket lägre än såhär ska vi tvingas se Arsenal sjunka innan något radikalt händer?

Ännu ett tecken i tiden
Att Premier Leagues primära målgrupp inte är supportrarna som faktiskt går på matcherna är långt ifrån en ny spaning. TV-bolagen har ju fått styra och ställa över matchdagar och speltider i många år, så det är inget nytt i sig. Men det är talande att matchen ikväll spelades, trots att det för många Arsenalfans skulle vara omöjligt att ta sig hem efter matchen på grund av inställda tåg efter köldknäppen i England - TV-tittarna ska ju ha sitt. Samtidigt är jag säker på att Emirates knappast hade varit så här tom i en match av liknande karaktär under liknande förutsättningar för tio - eller ens fem - år sedan. Då hade folk sett till att lösa logistiken för att ändå gå på matchen, kosta vad det kosta ville. Idag är inte folk beredda att göra den uppoffringen och vem är förvånad över det? Sådan är stämningen runt Arsenal just nu. Det blir bara deppigare och deppigare.

Ännu en naiv förhoppning
Det är självklart för tidigt att döma nyförvärven Aubameyang och Mkhitaryan. Men efter en månad kan vi konstatera att duon ännu inte har blivit den injektion vi hade hoppats på. Jag vet inte jag, men det känns som att de inte riktigt har fått någon tydlig coachning över hur de ska spela. Helt i linje med Wengers ledarskap. Jag tänker inte lägga någon skuld på de två nya spelarna för det vore som att skylla, för det som inte fungerar i Arsenal har inte fungerat på många år. Jag är tveksam till om ens Messi och Ronaldo hade lyckats omedelbart i det haveri till fotbollslag som Arsenal är våren 2018. Aubameyangs och Mkhitaryans ankomst fick mig att ännu en gång tro på att någonting skulle kunna förändras under Wenger. Det var ännu en gång väldigt naivt att tro något sådant.