Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn
Bate BorisovBate Borisov
Europa League
tor 28 sep 2017 kl 19:00
2 – 4
(1 – 3)
Borisov Arena, Publik: 13 100
Domare: Daniel Stefanski

Walcott tvåmålsskytt i säker seger

tor 28 sep 2017 kl 21:29

Walcott, Giroud och Holding målskyttar när Arsenal relativt enkelt besegrade BATE Borisov med 4-2 på bortaplan.

Tre tankar om matchen:

Så härligt att se Jack!
Vi är nog många som har en soft spot för Jack Wilshere och det är ändå fint att se honom tillbaka i en Arsenaltröja. I och med lånet till Bournemouth trodde jag att vi hade sett det sista av honom - men jag är glad över att jag hade fel. Ikväll var han på spelhumör och samarbetet mellan honom och Theo flöt på riktigt fint, även om han bleknade lite i andra halvlek. Det var tydligt vilken typ av spelare Jack är och hur mycket han kan tillföra på planen. Som jag önskar att han får hålla sig skadefri och kan ta till vara på chanserna han kommer få under säsongen.

Giroud fick göra sitt 100:e mål
Giroud är en spelare som fått ta emot en hel del kritik under sin tid i Arsenal men i kvällens match gjorde han mål nummer 100 i Arsenaltröjan. Inte illa på 238 matcher för en spelare som kostade £12m. Nu känns det i och för sig som om han fått lite upprättelse bland supportrar under sommaren när han valde att stanna kvar för att slåss om sin plats men ändå rankar jag honom som väldigt underskattad. Glad för hans skull och nu satsar vi på 100 till!

Försvarsproblemen kvarstår
Nu var det här inte vår starkaste uppsättning av försvarare men å andra sidan var det inte heller det tuffaste motståndet och ändå har vi en hel del problem. Det som är fascinerande är att försvarsmissarna och problemen ser exakt likadana ut, oavsett vilka vi spelar i backlinjen. Det gör ju att det onekligen verkar som om problemet är mer djupgående än att bara handla om att våra försvarare inte är tillräckligt bra. Mot bättre motstånd kan vi bli straffade och även BATE får göra två mål trots att de inte egentligen har något riktigt spel.