Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn
Europa League
tor 2 nov 2017 kl 21:05
0 – 0
(0 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 58 285
Domare: Luca Banti
Röda Stjärnan BelgradRöda Stjärnan Belgrad

Mållöst och oengagerat på Emirates

tor 2 nov 2017 kl 23:20

Det var knappast en sprakande tillställning Arsenal bjöd ett halvtomt Emirates på ikväll. En oengagerad insats slutade med första poängförlusten i Europa League-spelet.

Tre tankar om matchen:

Hemmasupportrar vs Bortasupportrar
På ett halvtomt Emirates med en mer eller mindre totalt oengagerad hemmapublik är det trevligt att se ett bortafölje som gör sitt bästa för att bidra till stämningen. Emirates är inte känt för sin goda stämning men Europa League-kvällarna är ett nytt lågvattenmärke till och med för Arsenals hemmasupport. Behövs det inspiration är det bara att kolla på kvällens bortasupportrar.

Erfarna spelare - unga spelare
Det är i de här matcherna som de mer erfarna spelarna ska visa vägen och guida de unga spelarna. Ikväll var det mer tvärtom. De yngre och mer oerfarna spelarna spelar med glädje och stolthet, av naturliga skäl kan man kanske tycka. Spelare som Walcott, Giroud och Coquelin, som har större chanser att spela in sig i ligalaget än de yngre, visade ikväll varför Wenger inte startar dem i ligamatcherna. Walcott och Girouds diskussioner på plan visar på frustration från dessa två spelare. Frågan är om frustrationen är över deras prestation i kvällens match eller över det faktum att de endast får spela i den här typen av matcher? Självinsikt eller övertro till den egna förmågan?

Röda Stjärnans veka spelare
Av någon konstig anledning verkar gräset på Emirates orsaka stora problem för Röda stjärnans spelare. Det lågs ner en hel del, någon tappade andan (det hade nog inte med gräset att göra) och vissa fick kramper som gick över rätt snabbt efter att läkarteamet kom in på plan. Det brukar vara våra spelare som får stämpeln på sig att vara veka, ikväll kan de finna tröst i att de inte var de vekaste spelarna på plan.