Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn
Europa League
tor 7 dec 2017 kl 21:05
6 – 0
(3 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 25 909
Domare: R. Schörgenhofer
Bate BorisovBate Borisov

Arsenal på halvfart lekte bort BATE

tor 7 dec 2017 kl 22:35

Klasskillnad var inte ett tillräckligt starkt ord när Arsenal klädde av BATE Borisov på ett glest besatt Emirates. Wilshere visade vägen när Arsenal vann med 6-0.

Tre tankar om matchen

En ocean mellan lagen
Redan i matchen i Vitryssland i september var det tydligt vilken klasskillnad det är mellan Arsenal och BATE. Arsenal hade kunnat springa ifrån till 6-0 i den första halvleken med mer skärpa i den matchen, och den matchbilden upprepades ikväll. Arsenalspelarna körde på halvfart, men trots det hängde gästerna inte med alls. Arsenal har stött på tuffare motstånd i Ligacupen den här säsongen än vad BATE bjöd på ikväll. Vi har konstaterat det förr, men Europa League är verkligen Europaspelets gärdsgårdsserie.

Från Meadow Park till Emirates
För en vecka sedan satt jag på Meadow Park i Borehamwood i brittisk stålkyla och drack bovril och såg Arsenals U23-lag spela 0-0 med Readings dito (och det var ungefär lika många hundra - eller tiotal rentav - personer där som det var på Emirates ikväll). På planen sprang ett gäng 18-20-åringar omkring och spelade på det sättet som 18-20-åringar gör - utan riktig beslutsamhet och utan tillräcklig skicklighet för att man ska bli imponerad. Men en spelare stack ut - 32-årige Mathieu Debuchy. En kille med 27 landskamper för Frankrike. Det har inte hänt många gånger att jag har tyckt synd om en spelare som har kontrakt med Arsenals A-lag och tjänar mer på ett par veckor än vad jag gör på ett år, men då kände jag faktiskt med fransmannen. Vad gjorde han där liksom? Han såg inte särskilt nöjd ut men gjorde trots sitt jobb på ett professionellt sätt, så därför kändes det extra bra att det var han som gjorde Arsenals första mål ikväll. Med alla motgångar han har haft de senaste åren tror jag att de flesta Arsenalfans unnade honom det målet. En riktig strut dessutom!

Äntligen Jack
Jack Wilshere har fått en hel del vitsord för sina insatser i cuperna den här hösten, men trots det har minuterna i Premier League varit få. En av orsakerna till det kan vara att hans facit framför mål har varit så pass svagt. Trots fina intentioner i det offensiva spelet har det där sista saknats och han har inte lyckats få till särskilt många assist, och dessutom gått mållös från de matcher han har startat. Fram till ikväll. Det var verkligen inget fel på avslutet strax före halvtid och kanske, kanske kan detta vara katalysatorn Super-Jack behöver för att på allvar utmana om en plats i den “riktiga” startelvan.