Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
Ligacupen
tis 24 okt 2017 kl 20:45
2 – 1
(0 – 1)
Emirates Stadium, Publik: 58 444
Domare: Andrew Madley
Norwich CityNorwich City

Nketiah osannolik hjälte mot Norwich

tis 24 okt 2017 kl 22:55

Arsenal spelade dåligt och var på väg mot förlust. Då hoppade 18-årige Eddie Nketiah in och avgjorde matchen med två mål i sin hemmadebut.

Tre tankar om matchen

Klass slår motivation
Vi kanske kan ta och stryka klyschan om att motivation slår klass med en gång - för Arsenals kvalitet blev till sist för jobbig för Norwich att hantera. Att gästerna var mer motiverade framför 9000 tillresta bortafans behövde man knappt se första halvlek för att förstå. 0-1 i halvtid kändes verkligen rättvist, och Arsenal spelade trögt, oengagerat och utan finess. Rutinerade spelare som Giroud, Walcott och Wilshere fick inte spelet att stämma och när kuggar som dem inte fungerar blir hela laget lidande. Nu behövde dock inte de rutinerade spelarna visa vägen, för det fanns andra som stal showen i den här matchen.

Pojkdrömmen som blev sann
Undrar hur många gånger Eddie Nketiah har drömt om att få komma in på en stor arena och vända en match. Oavsett antal gånger så kan han glömma den drömmen nu - för den blev just verklighet. Att i sitt första inhopp på Emirates inte bara göra ett mål, utan två, och dessutom avgöra matchen är ju nästan för bra för att vara sant. Jag tycker att han utöver målen gjorde en riktigt gedigen insats och kändes väldigt mogen i sitt spel. Det är få saker som livar upp en trött ligacupkväll som ett riktigt genombrott - och tydligare än såhär blir inte ett genombrott.

En klart godkänd debut
I våras var jag av oklar anledning och såg Luton-Blackpool i League 2 och just då var Matt Macey utlånad till Luton. Mitt intryck av målvakten då var att han kändes trygg, stabil och med en gott spelsinne. Detta intryck tycker jag förstärktes idag, för Arsenaldebuterande Macey var en av få ljusglimtar i hemmalaget idag. Visst kunde han kanske ha kommit ut snabbare på friläget som ledde fram till gästernas 0-1-mål, men han fick å andra sidan inte särskilt mycket hjälp av sina lagkamrater. I övrigt tycker jag att han skötte sig utmärkt i en utmanande match, och vi kan konstatera att det finns återväxt på målvaktssidan i Arsenal.