Medlemmar: 8800 st.
Visa menyn
Nottingham ForestNottingham Forest
FA-cupen
sön 7 jan 2018 kl 17:00
4 – 2
(2 – 1)
City Ground, Publik: 27 182
Domare: Jonathan Moss

Uselt Arsenal utslaget

sön 7 jan 2018 kl 19:14

Titelförsvarande Arsenal är ute ur FA-cupen. The Gunners gjorde en total plattmatch och får lämna cupen i tredje omgången för första gången sedan 1996.

Tre tankar om matchen

Under all kritik
Att spelare som tränar fotboll varje dag, under de allra bästa förutsättningar man kan tänka sig, inte presterar bättre än såhär är en gåta. Visst kan alla ha en dålig dag, men såhär dåliga dagar får man inte ha som professionell fotbollsspelare. Särskilt inte när man tjänar de beloppen som vissa av Arsenalspelarna på planen idag gör. Att Arsenal dessutom spelar såhär som titelförsvarare av FA-cupen, och åker ur cupen i tredje omgången för första gången på över 20 år, gör det ännu värre. Idag ska varenda blåklädd spelare skämmas.

Matchtruppen var inte värdig ett titelförsvar
Jag tycker inte att Wenger valde en särskilt anmärkningsvärd startelva med tanke på hur han har formerat laget i cuperna under den här säsongen. Tidigare har det ju gått ganska bra, men förr eller senare kommer det en plattmatch - och risken är alltid större på bortaplan mot ett taggat Championshiplag. Det som är anmärkningsvärt är att han inte hade någon etablerad spelare att slänga in när det började gå knackigt. Varför inte ha en Alexis och en Lacazette på bänken? Varför ska han spara på spelare när säsongen är på väg att fullständigt köra i diket? Wenger har genom åren visat stor respekt för FA-cupen och har också vunnit den fler gånger än någon annan, men det här var knappast att göra en seriös satsning på att försvara cupen.

De etablerade spelarna svek mest
Jag tänker inte hänga Joe Willock, Ainsley Maitland-Niles eller Reiss Nelson för den här insatsen. De är ett gäng 18-20-åringar som förväntas ta alldeles för stort ansvar alldeles för tidigt och de kan inte ansvar att Wenger väljer att starta dem i en svår bortamatch. Det är snarare spelare Per Mertesacker, Theo Walcott och Alex Iwobi som förtjänar sågningarna. Alla är spelare som under perioder har varit givna i den ordinarie startelvan, som idag presterade på en nivå som inte är acceptabel i Arsenal. En spelare som Mertesacker förtjänar all respekt för vad han har gjort för Arsenal på och utanför planen, men det är smärtsamt tydligt att han inte håller längre. Walcott måste också ha gjort sin sista start i Arsenaltröjan och det blir allt svårare att se vad det är som gör att Iwobi ständigt förtjänar nya chanser i startelvan. Det håller inte.