Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn
Europa League
tor 22 feb 2018 kl 21:05
1 – 2
(0 – 2)
Emirates Stadium, Publik: 58 405
Domare: Ivan Kruzliak
Östersunds FKÖstersunds FK

Pinsamt svagt Arsenal föll mot Östersund

tor 22 feb 2018 kl 20:14

Arsenal är vidare till nästa omgång av Europa League - snudd på med ett nödrop. Östersund tog en meriterande seger på Emirates i en match där ingen Arsenalspelare kom upp i godkänd nivå.

Tre tankar om matchen

Det sämsta jag har sett
Jag har sett Arsenal göra många dåliga matcher. 8-2 på Old Trafford. 1-5 mot Bayern München. 6-0 mot Chelsea. Men frågan är om inte denna matchen tar priset, för i nästan alla de där totalförnedringarna har motståndet varit av hög europeisk klass. Ikväll mötte alltså Arsenal ett lag som slutade femma i Allsvenskan förra året och som fortfarande är sex veckor från seriestart. Ett lag med spelare som bara för ett par år sedan spelade i Superettan. Att förlora mot ett sådant lag är illa nog, men att stundtals bli utrullat och sönderpressat av ett lag av den kalibern är under all kritik. Jag hoppas att spelarna och Wenger skäms efter detta - för det bör de göra. Nu kommer Arsenal undan med att ändå gå vidare till nästa runda, men att göra en sådan här oprofessionell insats är oacceptabelt ur alla perspektiv. Jag kan inte komma på en sämre insats av Arsenal under mina 25 år som supporter.

Det finns ingen målskytt
Arsenal har en förmåga att hitta nya sätt att göra en orolig. Jag var helt säker på seger när matchen började, men efter ÖFK:s chockminut och plötsliga 2-0-ledning blev jag genuint orolig. För tänk om gästerna skulle slumpa in ett mål till och Arsenal skulle vara tvunget att jaga reducering med Danny Welbeck och Alex Iwobi i spetsen? Dessa två skulle inte göra mål om de så fick spela tio matcher i rad mot Östersund, för de är två spelare utan såväl självförtroende och form. Detta i kombination med Henrikh Mkhitaryan, som ännu inte har hittat sin plats i laget, och en oinspirerad Jack Wilshere. Vi ska vara evigt tacksamma över bjudningarna på Jämtkraft Arena förra veckan, för detta var nära att bli tidernas europafiasko. Beslutet att sälja Walcott och Giroud var kanske rätt ur ett större perspektiv, men när alternativet i Europa League - utan skadade Lacazette och Aubameyang som inte får vara med - är en offensiv som den Arsenal visade upp idag känns det inte som Wengers smartaste drag.

Wengers hantering av Iwobi
Det börjar bli tragiskt att se Alex Iwobi spela fotboll. Att killen har en grundtalang såg vi när han slog igenom, så det borde det inte vara någon diskussion om. Av den talangen syns dessvärre ingenting längre. Idag tappade han boll oftare än han lyckades med något på offensiv planhalva och det är övertydligt att han inte tror på sig själv alls. Trots det fortsätter Wenger att ge honom chans på chans, när han egentligen borde få ta ett steg tillbaka, träna och fokusera på att hitta tillbaka till sitt grundspel. Jag vill egentligen inte kritisera Iwobi själv, för det är ju inte hans fel att managern tar ut honom i startelvan, men jag förstår att folk rasar mot hans insatser. Risken är att den här formsvackan blir permanent, och då förlorar Arsenal dels en fin talang och dels en kille som har varit klubben trogen i hela sitt fotbollsliv. Det verkar som att Wenger har förlorat fingertoppskänslan även vad gäller talangutveckling.