Domare: Pavel Kralovec
CSKA MoskvaCSKA Moskva

Arsenal med ena benet i semifinal efter målkalas

tor 5 apr 2018 kl 23:15

Det var svängdörrar åt båda håll i första halvleken men främst på CSKA Moskvas planhalva, Arsenal spelade sprudlande anfallsfotboll och ledde med 4- 1 redan i paus.

Tre tankar om matchen

Ett ben i semin
4-1 hemma är bra och borde räcka för en fin resa rakt in i semifinalen. Men det borde ha blivit så mycket mer i den här matchen. Visst, CSKA hade sina chanser, men ett par mål till skulle vi gjort i den andra halvleken och då hade den här matchen varit game over. Nu lever den lite grann.

Özil och anfallsspelet
Mesut Özil var magisk ikväll. Mot ett försvar som inte vet hur man försvarar sig hade tysken julafton. Visade hela sitt register och slog ena drömmackan efter den andra. Gunners anfallsspel var överlag mycket bra. I alla fall så länge Mkhitaryan och Lacazette var med på planen. Då fanns lusten. Och idéerna.

Två lag utan försvarsspel
Att Arsenal inte kan försvara sig vet vi sedan innan och det såg vi tydligt ikväll också. Tur då att man möter en motståndare som är ännu sämre. De ytor som Gunners bjöds på var av sällan skådat slag. Men vi var själva illa ute, speciellt i slutet av den första halvleken då vi borde stängt igen. Känns som att det är i sådana här lägen, som i ledning 4-1, som Wengers uppenbara brist på organisationsstänk defensivt avslöjar sig som mest. Det var ingen ordning på nåt.