Medlemmar: 5431 st.
Visa menyn
League Cup
ons 26 sep 2018 kl 20:45
3 – 1
(2 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 49 586
Domare: Mike Dean
BrentfordBrentford

Welbeck tvåmålsskytt - Arsenal vidare

ons 26 sep 2018 kl 23:25

Arsenal är vidare till omgång fyra i Carabao Cup. Welbeck nätade två gånger när Brentford fick lämna cupen och Emirates stadium med en 3-1 förlust.

Matchhändelser:

Första halvlek:
1) Mustafi slår en hemåtpass mot Leno, bollen tar en studs och den tyske keepern är nära att ha bollen in i egen kasse.
5) MÅL! Welbeck når högst på en hörna, får hoppa tämligen omarkerad, och nickar in 1-0 till Arsenal.
6) Smith Rowe går i djupet på en längre boll, löper förbi Brentfordförsvaret, men skottet utanför - fint agerande.
15) Brentford tar sig nästan igenom försvaret, men Rob Holding hinner upp och får bollen till en hörna, vilken blir resultatlös.
18) Mkhitaryan och Iwobi väggpassar med varandra genom bortaförsvaret, men i skottläget snubblar "Miki" ut bollen.
20) Iwobi dribblar sig in i straffområdet, blir kapad, ingen straff blåst av Dean, och heller inget tecken från VAR-teamet, märkligt.
24) Iwobi tar sig fram och testar på ett skott, långt utanför.
28) Varning! Lichtsteiner trycker ner en Brentfordspelare när denna försöker ta sig förbi på kanten. Lite billigt kort ändå.
35) Watkins sicksackar sig fram och Mustafi tappar balansen i försvaret. Watkins kommer dock aldrig riktigt till ett läge, men kunde blivit farligt.
36) Varning! Konsa går in hårt mot Lichtsteiner, något som domare Dean faktiskt ser och gult kort till Brentfordspelaren.
38) Oj oj oj, vilket mål. Mkhitaryan påbörjar anfallet med en fantastisk dragning, bollen vidare ut vänster till Iwobi och sedan Monreal som spelar bollen in i mitten. 2-0 Danny Welbeck. Riktigt snyggt mål.

Andra halvlek:
46) Lichtsteiner lyftar in en fin boll i straffområdet, Mkhitaryan plockar ner den, men kommer lite för nära keepern som kan avstyra läget.
50) Guendouzi tar fram bollen fint i banan, släpper till Iwobi som drar på skott strax utanför straffområdet. Bollen strax utanför.
52) Den forne Arsenalspelaren Yennaris tar mot bollen fint, släpper bollen vidare till skott - som var en bit utanför Lenos högra stolpe. Tysken har haft lite att göra även i dag.
53) Leno får känna på bollen när Barbet drar på skott. Enkel räddning för den tyske keepern dock.
54) Arsenal anfaller genom Smith Rowe som öser ner längs vänsterkanten, inlägget misslyckas dock, men fin aktion av den unge mittfältaren.
56) Det svänger en del i matchen nu, Brentford hade ett skott blockerat av Mustafi, Arsenal kontrar genom Smith Rowe som återigen sätter fart. Han kommer dock inte riktigt loss, och passningen han senare försöker är misslyckad.
58) MÅL! Guendouzi gör en klumpig tackling som resluterar i frispark till Brentford i ett väldigt farligt läge. Judge tar hand om frisparken och sätter den i krysset. Leno inte ens nära.
59) Holding slarvar efeter avspark. Brentford kommer i farligt läge, men skottet strax ovanför ribban.
61) Varning! Welbeck ser ut att halka lite och tacklar bakifrån, varning för engelsmannen.
64) Byte: Odebaju ut och Dalsgaard in för Brentford.
64) Byte: Smith Rowe har gjort sitt och ersätts av Alexandre Lacazette.
66) Brentford pressar upp och Judge testar skott, Leno plockar enkelt.
70) Arsenalanfall där Welbeck samarbetar med Lichtsteiner, Scweizaren ska slå in bollen i mitten, men istället går den ut till hörna. Monreal i duell med två Brentfordspelare resulterar i att keepern måste göra en superräddning. Mycket nära 3-1.
75) Byte, Lucas Torreira in - Mkhitaryan ut.
78) Barbet testar på skott, Leno fångar fint.
78) Kontring Arsenal och Guendouzi visar på sin talang när han vänder bort en Brentfordspelare och lägger sedan bollen fint till Lacazette, men han lyckades inte riktigt suga in bollen.
79) Byte, Watkins ut, Benrahma in.
84) Elneny ut och Ramsey in.
87) Lacazette och Ramsey anfaller tillsammans och väggspelar. Lacazette går tillslut på skott, men lyckas inte hålla nere det. 
90+3) MÅL! Lacazette krigar till sig bollen efter att Lucas Torreira nickat upp den i plan. In i straffområdet och ett skott lågt vänster om målvakten. Riktigt bra gjort av Lacazette, och 3-1 till Arsenal
90+4) Iwobi snappar upp ett blockerat skott och går själv på skott och gör mål - dock offside.

Tre tankar om matchen

Smith Rowe ser spännande ut
Den här känslan har jag inte riktigt haft sedan Wilshere. En ung spelare från akademien som tar för sig, visar talang och gör det bra. Det har inte varit så många sådana den senaste tiden - men nu har vi alltså äntligen en sådan spelare igen. Smith Rowe gjorde inte direkt en felfri match, men på sina dryga 65 minuter visade han ändå på lite vad det skymtades om i matchen mot Poltava. Han är snabb, pigg och har tydligt fina offensiva kvaliteter. Han kommer nog få spela en hel del i cup-matcherna, och det ska bli spännande att följa honom denna säsongen. En att hålla ögonen på rejält.

Iwobi...
Det kommer nog inte bli någon superspelare av Alex Iwobi. Men det är kanske inte är något nytt, jag tappade personligen tron på nigerianen för ett par år sedan, men usch vilken dålig match han gör i kväll. Försöker en hel del men lyckas inte med någonting. Borde väl haft en straff i första halvlek, men annars är det skott utanför målet, misslyckade dribblingar och felaktiga beslut. Riktigt, riktigt dålig insats. Han för för dålig för Arsenal och Premier League. Att klubben valde att förlänga med anfallaren i somras är för mig ett stort under. I mina ögon har han ingen framtid i klubben.

Vinst igen, tråkigt igen
Man har sett bättre fotboll än den Arsenal bjudit på de senaste matcherna. Visserligen har vi nu vunnit sex raka, men det är inte direkt det underhållande, kontrollerande och skapande Arsenal som vi sett när vi är som bäst. Man ska väl egentligen inte gnälla när man tar tre poäng, men det känns verkligen som att det sitter ganska långt inne vissa matcher. Och framförallt har de första halvlekarna sett lite småkonstiga ut ibland. Nu får vi ett tidigt mål och kan mer eller mindre spela av matchen på halvfart, bortsett från ett par farliga lägen som Brentford har, men det syns att Emery har en del kvar att göra med laget.

Spelarbetyg

Bernd Leno 5
Får göra ett par räddningar i dag, men inga väldigt svåra, ser tryggare ut med fötterna än Cech (bortsett från det som hände i matchupptakten).

Stephan Lichtsteiner 5
Har ett par fina offensiva aktioner, ser stabil ut defensiv.

Shkodran Mustafi 4
Har inte supermycket att göra, men så fort det sätts press på honom känns det farligt.

Rob Holding 4
Samma som Mustafi

Nacho Monreal 5
Kapten för kvällen och ganska anonym. Gör inte några större misstag.

Mohammed Elneny 4
Gör en okej match, men är i skuggan av Guendouzi.

Matteo Guendouzi 6
Drog på sig frisparken som resulterade i Brentfords mål, annars gör han stundtals en riktigt riktigt fin insats. 

Emile Smith Rowe 6
Gör sin debut från start och visar på sin talang. Mer i tankar om.

Henrikh Mkhitaryan 4
Bortsett från inblandningen i 2-0 målet kändes Mkhitaryan oinspirerad och var inte riktigt vän med bollen. Skärpning.

Alex Iwobi 3
Borde haft en straff i första halvlek, men annars ser det ut som den vanliga Iwobi - han försöker mycket, men kvaliteten finns inte där, tyvärr.

Danny Welbeck 6
Med tanke på att han gjorde två mål borde han kanske fått högre betyg, men han var ju helt osynlig i andra halvlek.

Alexandre Lacazette 5
Kommer in igen, gör mål igen - men inte så mycket mer.

Lucas Torreira 4
Gjorde inte mycket alls, men fick visserligen bara spela 15 minuter.

Aaron Ramsey
Spelade för lite för att få ett betyg