DICK's Sporting Goods Park
Domare: Chris Penso

Säker öppningsseger i USA

sön 2 jun 2019 kl 23:52

Arsenal startade matchandet i natt på träningsturnén. Och det blev seger direkt.

Matchen mot Colorado Rapids kickade igång på kanontiden 03.00 här i Sverige. Unai Emery valde att monstra ett rent juniorlag bortsett från Matt Macey, Carl Jenkinson och Calum Chambers som är tillbaka från sitt lån i Fulham.
På en fulstream med osynkat ljud och bild och med ett par minuters sen avspark efter alla nationalsånger kunde The Gunners snabbt ta tag i taktpinnen i matchen.

Hemmalaget, som också ägs av Stan Kroenke, mönstrade också ett reservlag. Nyförvärvet Gabriel Matrinelli fick matchens första läge, men brände efter Buakyo Sakas fina förspel.
Och det var Saka och Eddie Nketiah som var hetast inledningsvis. Duon kombinerade snyggt i den 13:e minuten när Saka chippade in 0-1.
Hemmalaget hade sina halvchanser, men det var Arsenal som var det bättre laget.
0-2 kom precis före halvtimmen när James Olayinka avancerade fram och pricksköt 0-2 i det bortre krysset.

Rapids hade en boll i stolpen i slutet av första halvlek som överraskande hade nästa fyra minuters stopptid. Undrade nästan om domaren hade glömt bort klockan.
Nu var uret nästan 04.00 här hemma och det fanns inte ork för mer fulstreamstittande.
Jag somnade.

Men i gjorde Emery sex byten. Dock inga i paus och de unga spelarna fick rejält med speltid. Martinelli fick bli målskytt han också. I den 61:a minuten skickade Dominic Thompson in ett stenhårt inspel och brassen kom först med axeln.
0-3.
Enligt highlightsen, som finns här, verkade det som att Arsenal hade det mesta av det bästa av chanser även i den andra halvleken.