Domare: Jonathan Moss
LyonLyon

Arsenal föll i Emirates Cup

mån 29 jul 2019 kl 16:04

Arsenal inledde bäst när Emirates Cup var tillbaka efter uppehållet i fjol. Men i andra halvlek vände Lyon matchen och kunde ta hem segern.

Arsenal kom till spel med en hyfsat slagkraftig startelva, där dock Mesut Özil och Sead Kolasinac saknades efter att de överfölls tidigare under veckan. Aubameyang och Lacazette startade på topp medan nyförvärvet Dani Ceballos tog plats på bänken.

Lacazettes tid på planen blev dock kortvarig sedan han tvingades avbryta den till följd av en duell med en Lyonspelare. Fransmannen klev av och ersattes av Reiss Nelson.

Arsenal hade lejonparten av chanserna inledningsvis. Joe Willock skickade iväg ett par skott mot Lyonmålvakten Lopes, som dock klarade utan några större problem. Även Mkhitaryan fixade ett fint läge åt sig själv när han drog till på volley inne i straffområdet. Lopes klarade dock igen varpå Willock skickade returen över.

I den 35:e minuten gjorde Arsenal 1-0. Henrikh Mhkitaryan tog sig runt på högerkanten och skickade in ett hårt inspel in i straffområdet där Aubameyang mötte på volley och snyggt vinklade in bollen vid den bortre stolpen. Ett typiskt Aubamål.

Andra halvlek präglades av en hel massa byten i båda lagen och inledningsvis uteblev de stora chanserna. Inbytte Nketiah fick ett par bra lägen, men var inte tillräckligt övertygande i avsluten.
Lyon Bytte in Moussa Dembele som fick sin första chans i 65:e minuten då han fick ett inlägg från vänsterkanten att jobba med. Han gjorde inget misstag utan placerade säkert in bollen med en nick bakom Leno i Arsenalmålet.

Strax efter kvitteringen byttes Ceballos in tillsammans med sommarens första nyförvärv Martinelli. Brassen trodde sig ha gjort 2-1 bara några minuter senare, men målet dömdes bort på oklara grunder.

Istället gjorde Dembele 1-2 sedan han lurat Arsenals offsidefälla och enkelt kunde placera in bollen bakom Leno. Arsenal var nära att kvittera sedan Aubameyang ur snäv var någon decimeter att lyfta in bollen över en utrusande Lyonmålvakt. Bollen gick dock på fel sida av stoplen.