Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn
Leicester CityLeicester City
Premier League
lör 9 nov 2019 kl 18:30
2 – 0
(0 – 0)
King Power Stadium, Publik: 32 209
Domare: Chris Kavanagh

Ny förlust - sämsta starten på 37 år

lör 9 nov 2019 kl 19:35

Arsenals dåliga form håller i sig. 17 poäng på 12 matcher. Leicester vann med 2-0 och Arsenal tappar mark i ligan.

Första halvlek:

Matchens inledning var inte den bästa fotboll som england skådat. Bägge lagen hade svårt att hitta rätt med passningar i regnet i Leicester. Torreira drog sedan på sig en frispark som hivades in i mitten. Guendouzi lade upp handen på Söyuncu som föll i straffområdet. Skrek på straff fanns. Men VAR lyckades inte förstöra för oss. Sen anföll Arsenal. Bollen ut på kantan till Bellerin som spelar in i straffområdet. Lacazette får till slut läget, men lyckas inte skruva in bollen i hörnet.

Arsenal tog sig mer och mer in i matchen. Lacazette fick ett dubbelläge i den 20:e, men dessvärre fick inte fransmannen någon vidare träff på något av skotten. Hector Bellerin ger sedan bort bollen till Ayoze som dundrar till. Utanför. Hemmalaget skapar mest när Arsenal sölar med bollen.

Leicester har en bra sekvens vid en halvtimme spelad. Ett par skott och inspel - men inget väldigt farligt skapas. Sen tacklar Torreira fel utanför straffområdet igen. Maddison går på skott. En meter utanför krysset.

Arsenal har sett helt okej ut när bollen väl är i offensiv tredjedel. Men antalet gånger bollen är där är otroligt för få.

Andra halvlek:

I andra halvlek var det nära direkt. Tre minuter in blir Ndidi serverad helt öppet i straffområdet. Bredsidan sitter som tur är i ribban. Skakig inledning.

Beller får sedan trampa hela vägen från egen backlinje upp till skottläge och avlossar. Strax utanför krysset. En böljande andra halvlek. Sen sätter Arsenal fart på bollen. Genom mitten för en gångs skull och Özil hittar Kolasinac som spelar in till Auba som gör 0-1. Men det var offside. Det behövdes inte ens VAR här faktiskt. Auba lite för het.

68:e minuten. Man får ändå vara nöjd med att Arsenal höll nollan så pass länge. Men sen kommer en utrullning av rejäla drag. Fyra spelare stirrar boll och Vardy får efter ett fint spel lägga in bollen i öppen kasse.

Vardy har ytterligare ett bra läge att göra 2-0. Men Leno klarar denna gång. Ett par minuter senare kunde dock inte Leno hålla tätt. Vardy spelar denna gång fram till Maddison som skjuter mellan benen på Torreira och in vid stolpen. Tysken i buren är chanslös. Arsenal är chanslösa och Emery känns ännu mer chanslös.

Pepe byts in strax efter målet. Men det känns som att Leicester är närmre 3-0 än vi är att reducera.

Matchen slutar 2-0.

Tre tankar om matchen:

Antalet hemåtpassningar
Det spelar ingen roll om vi har frispark på offensiv planhalva, eller rullar boll offensivt i öppet spel. Förr eller senare är bollen tillbaka hos Leno. Inte på grund av att Leicester vinner boll - utan på grund av att vår kreativitet inte finns. Vi såg detsamma i Europa League i veckan, majoriteten av passningar rullas mellan backar, eller mellan back och målvakt. Den här matchen fick vi äntligen se Özil bakom Lacazette och Aubameyang. Men när Özil inte ens får en pass för att vi ska envisas med att aldrig spela uppspel genom mitten, ja då kan tysken lika gärna sitta på bänken. Mesut Özil är en fantastisk spelare när han tillåts styra spelet genom mitten. När uppspelen bara är på kanterna blir det en osynlig spelare, tyvärr.

Motviljan att byta
När Unai Emery kom till Arsenal var det byten i halvtid. Ibland lite för mycket, men det agerades i allfall. Ikväll, tvärtom. Emery kändes nöjd med spelet, vilket är helt otroligt. Först efter 2-0 agerades det. Då kom rekordvärvningen, supertalangen och stjärnan från franska ligan in. Med 15 minuter kvar av en match där vi varit uddlösa, taffliga och med stor avsaknad av kreativitet byts det. Det Arsenal som iallafall "spelade fin fotboll", eller hade något som såg bra ut offensivt är helt bortblåst som det ser ut nu. Emery var ikväll motvillig att byta ut spelare på planen, men jag tror skaran av fansen som känner sig motvilliga till att Emery inte ska bytas ut är få. Förändring behövs. "Sacked in the morning" sjungs på King Power.

Vi spelar som underdogs
Arsenal ska vara ett av Englands bästa lag. Arsenal ska vara ett speldominerande lag som håller boll och nästan alltid styr spelet. Men det var länge sedan Arsena kändes så. Leicester är inte ett lätt lag att åka och möta. Men statistiken från den här matchen talar sitt tydliga språk. Arsenal hade ett skott på mål. Leicester hade 7. Arsenal hade fem skott utanför mål. Leicester hade 14, varav ett i ribban. Bollinnehavet 55-45 till hemmalagets fördel. Arsenal ska inte vara underdogs. Men vi spelar som det varenda bortamatch, och även stundtals hemma. Detta är Arsenals sämsta start i ligan sedan 82-83.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Chanslös på målen men gör ett par bra räddningar. Används alldeles för ofta som ett ankare där bak och får spela med fötterna. Inte Lenos fel idag.

Callum Chambers 3
Inte mycket rätt hos Chambers idag. Klumpig när han går offensivt och lyckas inte hålla tätt i defensiven.

David Luiz 3
Hade en bra chip fram till Auba, men är i övrigt bedrövlig med bollen och får inte ordning alls på backlinjen.

Rob Holding 2
Svag i närkamper och sätter sig allt för ofta i positioner som är för mycket för honom med bollen. Har tillsammans med Chambers lägst pass-procent i backlinjen. Då var ändå nästan alla passar i sidled. När det ska framåt är det bedrövligt.

Hector Bellerin 4
Märks att det var första matchen i ligan på ett tag. Är en av få som faktiskt försöker framåt. Men hastigheten är inte där, bolltempot är inte där. Ett par matcher till behövs nog.

Matteo Guendouzi 3
Inte Guendouzis dag idag. Tappar han boll så jobbar han ändå hem, det ska 20-åringen ha cred för. Annars var det inte bra idag.

Lucas Torreira 4
Tacklas för lite och när det väl händer så är det för sent. Ska inte helt hängas efter den här insatsen, men behöver sätta mer karaktär och vinna mer boll. Ser ofta helt förvirrad ut.

Sead Kolasinac 3
Det bästa han gör är väl att täcka ut bollen när Ayoze dundrar fram. Annars kändes det som att Kolasinac var helt fel ute mest hela tiden.

Mesut Özil 4
När tysken väl har bollen skapas det. Problemet är att vi inte har ett spel som byggs runt världsmästaren. Blir oftast isolerad på en kant.

Alexandre Lacazette 6
Är väl bäst på plan för Arsenal och kämpar hela matchen. Är otroligt stark med boll och bör göra ett mål denna match. Men blir ett ljus i mörkret i ett nattsvart Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang 2
Uff... Inte mycket rätt idag. Var offside och inte alls lika bra som sin kollega bredvid sig. Vi behöver en kapten som steppar upp nu. Ta tag i det här.

Inhoppare:

Nicolas Pepe -
Spelade för lite för att betygssättas.