Domare: Ruddy Buquet
Eintracht FrankfurtEintracht Frankfurt

Ny förlust - inför halvtomt Emirates

tor 28 nov 2019 kl 22:16

En seger på nio matcher. Arsenal hänger lite löst i Europa League. Frankfurt vann 1-2.

Första halvlek:

Det var ett gapande tomt Emirates Stadium som fick se Granit Xhaka göra comeback i startelvan. Frankfurtfansen var avstängda på grund av dåligt uppförande - och Arsenal ville då inte sälja biljetter till red members. De som dock var där fick inte se någon sprudlande matchinledning. Efter tio minuters spel var det mest spännande som hänt att Unai Emery tvingades byta ut sin svarta jacka till en grå eftersom han var för lik Frankfurtspelarna.

Sen kom första läget. Saka drar sin gubbe och går förbi på kanten, in med bollen i mitten där både Willock och Aubameyang försöker nicka. Bollen strax utanför. Det var David Luiz som vann tillbaka bollen som satte igång det anfallet. Och brassen blev liggandes efter motlägget.

Martinelli får ett dunderläge efter en hörna. Men anfallaren drar en bredsida rakt på keepern. Otroligt nära 1-0. Arsenal har en bra period. Saka och Martinelli drivande i offensiven med löpningar och offensiva försök.

Luiz smäll verkade gjort ondare än befarat. Brassen ersattes i den 31 minuten av Guendouzi.

På tilläggstid drog Saka bort en gubbe, spelade ut till Martinelli som dundrade in bollen i mitten. Där stod Aubameyang som sköt, via keepern upp i ribban ner i gräset och in i mål. 1-0 Arsenal.

Inte den roligaste halvlek man sett i sitt liv. Men ändå bättre än de senaste matcherna vi bjudits på...

Andra halvlek:

Arsenal inleder med en fin målchans direkt när Willock blir framspelad i straffområdet. Men ett ben kommer emellan. Strax därefter drar Xhaka bort sin gubbe rejält efter en hörna, slår in bollen på Chambers som tyvärr skjuter med benskyddet. Två riktigt bra lägen direkt efter bara ett par minuters spel.

Frankfurt hade inte haft mycket den här matchen. Kanada blir inspelad, kroppsfintar bort Sokratis och lägger den i bortre. Väldigt snyggt av Japanen. Frankfurts första skott på mål.

Efter bortalagets kvittering så föll Arsenal ihop. Vi har sett det tidigare, efter ett mål kan det ibland komma två bakåt när det gäller Arsenal. Efter trassel i försvarsspelet där man inte lyckades få tag i bollen alls kunde Kanada avlossa igen. I mål denna gång också.

Arsenal försöker mönstra något offensivt genom att byta in Özil. Men det går inte som önskat. Tredje och sista bytet görs senare när Mustafi haltar av. In kommer Torreira. Men arsenal lyckas ungefär lika mycket på planen som att hålla bort tyskarna från arenan.

Xhaka får en frispark mot sig. Tar tag i bollen drämmer ner den i backen. Gult kort, taskigt humör ibland Schweizaren ...

Det närmsta Arsenal kom en kvittering var när Saka ramlade i straffområdet och några skrek på straff. Annars var faktiskt bortalaget närmre 1-3.

Arsenal leder fortsatt gruppen. Men numera känns ju inget säkert.

Risken att missa slutspel
Det såg ju tidigt i turneringen ut som att en gruppseger skulle vara klar redan borta i Portugal. Så blev det inte. Istället finns en risk att vi åker ut. Dock ska det mycket till då vi vann 4-0 hemma mot Standard, och inbördes möten går före målskillnad. Men att inte vinna den här gruppen är bara det att se som ett otroligt fiasko. Ett fiasko som inte kan accepteras av en klubb som Arsenal.

Från glimtar av bra till totalt mörker
Första halvlek bjöd inte på någon superfotboll. Men det fanns sekvenser där vi faktiskt skapade chanser, såg ut att vilja framåt på ett sätt man inte sett på länge. Saka och Martinelli visade båda vilken fart de besitter och skapade oreda på kanterna. David Luiz såg ut att spela någon form av defensiv mittfältsroll med planen då att täppa igen ytterligare mellan mittfält och backlinje. Någonstans kanske det lyckades, eller så var bara Frankfurt brutalt dåliga i första halvlek. Gästerna hade knappt ett skott på mål i första halvlek. Luiz lämnade planen tidigt på grund av skada. Och andra halvlek blev ett totalt mörker. Kamada lyckades på under 10 minuter inte bara kvittera, utan även ta ledningen genom två skott. Efter det första verkar det som att luften totalt går ur hela laget. Efter det var Frankfurt närmre 1-3 än att vi skulle lyckas med en bragd likt den mot Southampton där vi rånade dem på poäng. Nej, det här var illa - igen.

En seger på nio matcher
Man har nästan glömt bort hur det känns att vinna. Det har vi inte gjort sedan vi vann hemma mot Bournemouth. Och det var inte direkt en övertygande seger. I somras rensades dökött, det värvades in bra spelare och det fanns positivitet i klubben. Nu är det inte direkt samma känsla. Emery Out-skyltar på arenan. Burop. Kaptensbyten. Det är inte mycket som stämmer just nu. Det här var Unai Emerys 78:e match som head coach. På de matcherna har vi släppt in 106 mål. Det känns nog som att styrelsen inte längre kan sitta tyst. Det är dags att agera.