Medlemmar: 3221 st.
Visa menyn
Premier League
sön 15 dec 2019 kl 17:30
0 – 3
(0 – 3)
Emirates Stadium, Publik: 60 031
Domare: Paul Tierney
Manchester CityManchester City

Arsenal utspelade av City

sön 15 dec 2019 kl 19:48

Arsenal var med i matchen i en minut. Resten av matchen dominerade Man City fullständigt. Arsenal faller i tabellen.

Första halvlek:

Martinelli direkt in i hetluften. Brassen visar sin snabbhet när han på egen hand plockar fram ett läge, men Ederson klarar skottet. Det såg bra ut för Arsenal - i en minut. För i Citys första anfall får Otamendi spela fram Jesus som hittar De Bruyne, och avslutet rakt upp i nättaket. Det tog två minuter före Arsenal hade släppt in det första skottet mot mål.

Det var via Martinelli det hände för Arsenal i inledningen. Özil spelade fram Brassen som trampade ner och gick på skott. Retur ut till Pepe som inte riktigt fick ordning på bössan.

15:e minuten var det dags igen. City ställer om Arsenal kan inte, trots fem mot två hålla undan De Bruyne när han hittar Sterling rakt igenom straffområdet. Kolasinac missar Sterling helt som kan lägg in bollen enkelt bakom Leno.

Kolasinac blir tacklad av Rodrigo och får ont i foten, ropas efter byte. Men Saka var inte helt klart på bänken, utan saknade ett benskydd. Då tog City tag i matchen, och i "power play" gör De Bruyne 0-3 efter ett otroligt fint skott från utanför boxen. 

Det dröjer inte mer än en minut före De Bruyne nästan fullbordar sitt hat-trick. Men Leno får göra en helt fenomenal räddning och styr bollen i stolpen.

Arsenal får gå till halvtidsvila med underläge 0-3. Arsenals defensiv otroligt dålig.

Andra halvlek:

Farligt läge för Arsenal direkt efter halvlekspausen, men Auba får inte fart på sin nick efter fint inlägg. Sen tog City över och kontrollerade matchen mer. Ljungberg plockade ut Özil, som gick av planen - till fansens förtret. Smith Rowe fick ersätta, och Lacazette kvar på bänken.

Chambers sölar med bollen och Jesus fick friläge. Leno kommer ut fint och räddar. Katastrofalt dåligt av Chambers.

City fortsätter att kontrollera matchen. Närmst för Arsenal var Aubameyang när han drog till lite optimistiskt i den 73:e matchminuten, bollen ett par meter utanför Edersons vänstra stolpe. Sokratis drog på sig ett gult kort och är med det avstängd mot Everton. 

Andra halvlek blev en ganska avslagen tillställning med ett City som bara ville kontollera, och Arsenal som inte såg ut att ha intresse av att ens försöka. 

Tre tankar om matchen

Ljungbergs får inte spelarna att lyfta
Freddies utgångsläge när han tog över ansvaret för Arsenal var ungefär lika gynnsamt som om han hade fått ta över rodret på Titanic en timme efter att fartyget hade krockat med isberget. Det har således inte varit en lätt uppgift att få skutan på rätt köl. Men att påstå att Ljungberg har fått laget att spela bättre under de dryga veckor som har passerat sedan Emery fick gå vore en överdrift. Det är inte ens så att spelarna har fått en nytädning av en ny röst i omklädningsrummet, utan samma håglöshet och ointresse får fortsatt regera. Kanske är det för mycket begärt av Ljungberg att rädda det sjunkande skeppet, men likförbannat är det svenskens uppgift. Att han inte får spelarna med sig gör jobbet omöjligt.

Lacazette i frysboxen?
Smith Rowe kom in. Saka kom in. Willock kom in. Kvar på bänken satt Alexandre Lacazette. Anfallsstjärnan som gått från älskad och dominant anfallare, till vad som verkar vara en frysbox. Någonting måste ha hänt med Lacazette som vi inte har fått veta. Har det börjat bråkas om kontraktförlängningar? Har han sagt något illa? Har han betett sig dåligt på träningen? Vad som än har hänt vet vi inte just nu. Men en sak verkar vara klar, och det är att Lacazette ser ut att vara i frysboxen.

Mesut Özil i blåsvädret x2
Före matchen handlade det om muslimerna i Kina. Efter matchen om ett par Addidas-vantar som fick sig en kyss när tysken blev utbytt. När Xhaka gick av mot Palace brakade helvetet loss. Man trodde då att spelarna skulle börja förstå att det inte går att valsa av långsamt när vi ligger under. När Özil blev utbytt gick han sakta av, tjurig och sparkar på vantar. Det är inte okej. Även om matchen kanske var förlorad så måste våra äldre spelare skicka bättre signaler till resten av truppen. Nej, mycket stormar kring Özil nu. Och det är dags för tysken att börja leverera istället för att tjura och sparka på vantar. 

Spelarbetyg

Bernd Leno 7
Chanslös på målen och gör två kanonräddningar och ett par andra bra. Räddar oss från total förnedring.

Ainsley Maitland-Niles 3 
Tuff afton i match där han fick möta spelare som är några kaliber för vassa. Hänger inte med när Citys maskineri drar igång.

Callum Chambers 2
Står sällan rätt och slarvade till ett friläge för City. För svag.

Sokratis 3
Avstängd mot Everton efter att ha dragit på sig ett gult kort. Snäppet bättre än Chambers, men inte bra nog.

Sead Kolasinac 2
Otroligt dålig i defensiven och glömmer allt för ofta sin gubbe. 

Matteo Guendouzi 2
Bedrövlig, framförallt i första halvlek. Fransmannen har snart gjort 70 matcher för Arsenal. Behöver växa till sig lite mer.

Lucas Torreira 4
Vann tillbaka boll här och var och såg ut att kämpa, till skillnad från många andra.

Mesut Özil 1
Efter en anonym insats får man inte bete sig så som han gör när han blir utbytt. Sparkar på vantar och går långsamt av - inte direkt snyggt.

Nicolas Pepe 2
Lyckades inte med någonting och försöker allt för ofta dribbla sig fram. 

Gabriel Martinelli 5
Försöker framåt, snabb, spännande men blir allt för ofta ensam i att ens försöka framåt. Näst bäst efter Leno.

Pierre-Emerick Aubameyang 2
Har väl ett skottförsök och en nick som kanske borde fått ett bättre öde, anonym.

Inhoppare:

Bukayo Saka 3
Svåt att lyckas, men försöker framåt. Har inte riktigt den kvalitet som behövs just nu.

Emile Smith Rowe 4
Blir ofta ensam när han driver fram bollen och har inte så många att passa. Förtjänade mer.

Joe Willock -
Spelade för lite för att betygsättas.