Medlemmar: 3221 st.
Visa menyn
Premier League
lör 18 jan 2020 kl 16:00
1 – 1
(1 – 0)
Emirates Stadium
Domare: Mike Dean
Sheffield UnitedSheffield United

Martinelli målskytt när Arsenal tappade ledningen

lör 18 jan 2020 kl 17:27

Det lossar inte helt och hållet för Artetas Arsenal. Det såg länge ut som att Martinelli skulle bli matchhjälte - men bortalaget jobbade in ett kryss i slutet av matchen.

Första halvlek:

Sheffield United såg både vassare och starkare ut i matchinledningen. Arsenal fick mest ligga på försvarsspel och försök till omställningar när bortalaget vann både första- och andrabollarna. Mustafi höll på att ställa till det tidigt med ett bolltapp, men bortalaget lyckades inte förvalta läget. Sheffield lyckades inte skapa värst mycket, utan istället var det Arsenal som fick den första halvarliga chansen. Lacazette spelade fram en framåtrusande Pepe som spelade in Martinelli som sköt på volley strax utanför. 

Arsenal tog sig mer och mer in i matchen ju längre halvlken gick. Pepe visade upp sin snabbhet och teknik ett par gånger, men knappt några lägen alls skapas. Lucas Torreira testar lyckan från distans, men det blir en enkel räddning för Henderson i Sheffield-målet. 

Efter 44 minuter av sömnpiller blixtrade Arsenal till. Saka till Özil till Laca till Saka till Martinelli som stöter in bollen i öppen kasse. Arsenal rullade runt, rullade ut och då blir det mål. Brassen fortsätter att vara målfarliga när han får chansen till spel.

Andra halvlek:

Det såg ut att vara något mer fart under fötterna på Arsenal-spelarna efter halvitdsvilan. Men det höll inte i allt för länge. Man lät visserligen inte bortalaget hålla i lika mycket i bollen som i första, men skapade heller inte värst mycket framåt heller. Pepe fortsatte att blixtra till då och då - och börjar se mer och mer bekväm ut i Arsenal-dräkten. Ivorianen dribblade sig in från kanten i straffområdet, gjorde två gubbar och blev sedan kapad. Mike Dean friade. VAR friad - även om det var en tydlig straff vi fick se på reprisbilderna. 

Lacazette fick lämna planen till förmån vär Nketiah som är tillbaka från lån. Engelsmannen hade dock inte helt ordning på fötterna när Özil spelade fram den framåtrusande engelsmannen. 

Det var inte en superhändelserik andra halvlek, fram till den 83:e minuten. Fleck fick bollen i straffområdet och dunkade den rakt ner i marken och studsade upp i krysset. Sheffield hade knappt skapat en vettig målchans före detta, förutom en nick som gick rakt på Leno. 

Båda lagen försöker gå för segern, och gästerna är väl närmst. Inte för att några farliga lgen skapas - men fler minder farliga lägen skapas. Närmst var ett skott från kanten av boxen som Leno komfortabelt kunde ta.

Tre tankar om matchen:

Stora framsteg i defensiven
Visst släpper vi in ett mål idag. En drömträff som studsar och ställer Leno helt och hållet. Men borsett från det så släpper vi ju knappt inte till en enda målchans. Det var någon halvfarlig nick och två skott som täcktes i slutet av matchen, men sen var det inte mycket mer att anteckna för bortalaget. Tänka sig att samma spelare vecka ut och vecka in släppte in riktiga skitmål under Emery. Att vi vecka ut och vecka in höll andan, oavsett vem det var som anföll mot oss. Idag står samma spelare på planen - och ser dubbelt så bra ut. David Luiz har börjat leverera stabila prestationer. Mustafi såg i stort sätt bra ut hela matchen. AMN och Saka har koll på sina kanter. Arteta har verkligen lyckats styra upp försvarsspelet. Det känns tryggare nu än på länge - även om det är en bit kvar.

Martinellis framtid
Vi har sett vad han går för i Europa League. Och nu visar Brassen att han även kan göra mål i Premier League. Aubameyang var snabb med att twittra en hyllning åt den unge anfallaren "Gabi kommer bli en superstjärna" - och mycket talar för det. Nu när Auba är borta i två matcher till så får nog 18-åringen chansen här att visa framförtterna rejält i ligan. Nicolas Pepe fortsätter att ta steg i rätt riktning, men har nog fortfarande en bit kvar. Vi behöver Martinelli nu. 

Det hade varit skönt med lite medvind någon gång...
Först blir vi rånade på en solklar straff. Sen får vi ett baklängesmål efter en tursam studs. Det känns som att det i nästan varje match händer något sådant här. Vad är det egentligen som ska till för att vi ska kunna vinna en fotbollsmatch? Visst, spelarna kanske blir trötta eller inte alltid orkar med, men det vore skönt om vi någon gång också kunde få besluten och vinden med oss. Med tre poäng idag hade vi varit uppe på samma poäng som spurs och i ett bättre läge mot topp 4-racet. Chelsea väntar på tisdag, dags att ladda om - och hoppas på bättre tur då.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Kan inte göra värst mycket på skottet, gör en bra räddning i slutet - annars tämligen stabil.

Ainsley Maitland-Niles 6
Blir inte satt under allt för mycket press, men gör en klart stabil insats på högerbacken. Kunde kanske jobbat lite tätare vid kvitteringen.

Shkodran Mustafi 7
Såg skakig ut i första fem minutrarna, sen missade tysken knappt en passning. Fina brytningar och fick nästan huvudet rätt till bollen i slutet. Fin insats av Mustafi.

David Luiz 6
Stabil. Otur att han inte får hålla nollan.

Bukayo Saka 7
En av planens bästa. Aggressiv, snabb, offensiv och med bra i defensiven. Bukayo Saka är en sådan där spelare som en tränare måste älska att ha i truppen. Han kan spela ytter, vänstermitt eller vänsterback. Mångsidig.

Granti Xhaka 6
Har verkligen fått en uppsving under Arteta. Har börjat spela på sina styrkor och levererar bra resultat på planen. Stabil.

Lucas Torreira 7
Fortsätter att vara bra i Artetas lagbyge. Tacklas och kämpar ända till blodvite. Viktig spelare i detta Arsenal.

Nicolas Pepe 6
Hade fått högre betyg om slutprodukten hade fungerat bättre. Hur han inte kan få en straff med sig i andra halvlek är helt otroligt.

Mesut Özil 6
Är med i en hel del offensivt, men blir inte den dominerande faktorn som man kanske hade önskat. Godkänd insats ändå.

Gabriel Martinelli 7
Målskytt och livlig framåt. Brassen blir nog nyckeln framåt under Aubas avstängning.

Alexandre Lacazette 5
Det lossnar verkligen inte alls för Laca. Var delaktig till målet, men är så långt ifrån målfarlig man kan bli just nu. Dock är fransmannen delaktig i spelet i stor grad.

Inhoppare:

Eddie Nketiah 5
Hade inte helt tekniken med sig i alla lägen, men ett piggt inhopp från engelsmannen som bjöd på en del löpningar och försök framåt.