Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn
Premier League
ons 15 jul 2020 kl 21:15
2 – 1
(2 – 1)
Emirates Stadium
Domare: Paul Tierney
LiverpoolLiverpool

Arsenal parkerade bussen - och vann

tor 13 jun 2019 kl 12:25

Arsenal hade inte mycket till anfallsspel. Men slog ändå Liverpool på hemmaplan.

Första halvlek:

Mikel Arteta snurrade lite på laget för att ge några av dem som lirat mycket lite andrum. Inledningen av matchen var brutalt undermålig kvalitetsmässigt och det mest spektakulära som hände den första kvarten var:
1) Auba, som började på bänken, syntes mest av alla i bild då producenten gärna zoomade in anfallaren.
2) Nån form av fyrverkeri pågick i närmiljön och det smällde rejält efter en stund.
3) Emi Martinez höll på att bli ordentlig syndabock när han skulle spela bort bollen. Men "rensningen" blev inget bra och träffade Firminho och bollen tog i stolpen.

Arsenal var i ärlighetens namn inte alls bra i första. Dålig rörelse, dålig teknik och i princip noll anfallsspel. Liverpool tog över allt mer ju längre halvleken gick och gjorde också logiskt ledningsmålet genom Mané. Pool snodde åt sig bollen efter Martinez inspark och sen gick det fort på Arsenals vänsterkant.
Men Liverpool var inte heller bra, även om de hade bollen mest hela tiden.
För innan halvleken var slut hade Arsenal både kvitterat och tagit ledningen.
Båda målen bjudningar från gästerna. Lacazette satte 1-1 när van Dijks passning hemåt blev för snål. Sen var det Alisons tur och Laca kunde slå in bollen till Nelson som gjorde något vettigt och sköt 2-1.

Andra halvlek:

Kan sammanfattas väldigt enkelt. Liverpool hade bollen hela tiden. Vi parkerade bussen. Mer och mer ju längre halvleken gick. Det var nästan dubbelparkering ett tag när bollinnehavsvisaren höll på att få fnatt och visade 10-90. Men chanserna var inte så blodiga. Salah hade de bästa.

Tre tankar om matchen

"Effektiviteten"
Vi vinner mot ett topplag, första segern Liverpool sen 2014, och det utan att egentligen skapa några chanser alls. Men det gäller att ta tillvara på chanserna när de kommer, eller bjuds.
Bra så!

Skillnad på lag och lag
Trent Alexander-Arnold borde åkt ut om det funnits någon form av rimlighet, men eftersom VAR och sånt bara drabbar oss så klarade sig Liverpoolbacken med gult när dobbarna smällde in i benet på Saka. En situation helt i paritet med Eddie Nketiahs härom veckan, men det är tydligen skillnad på lag och lag.

Defensivt stabilt
Måste ändå säga att trots att Liverpool hade rätt mycket lägen så tycker jag i stora stycken att Artetas gäng försvarade sig väldigt bra. Man jobbar för varandra och täcker ytor. Anfallsspelet blev dock väldigt lidande, men när man ror i hamn en trea mot mästarna får man väl ändå säga att det var värt det. Men jag är inte så sugen på att se sånt här i för stor utsträckning.