Medlemmar: 8800 st.
Visa menyn
Aston VillaAston Villa
Premier League
tis 21 jul 2020 kl 21:15
1 – 0
(1 – 0)
Villa Park
Domare: Chris Kavanagh

Uddlöst Arsenal föll mot Villa

ons 22 jul 2020 kl 23:50

Seger mot Liverpool och City. Men mot Aston Villa lyckades Arsenal inte ens få ett skott på mål. Trezeguet blev matchens enda målskytt när Arsenal förlorade med 1-0.

Första halvlek:

Arsenal såg till en början ut att vara på tå. Lacazette droppade djupt i banan och försökte starta ett par uppspel, men för det mesta rann det ut i sanden. Arsenal dominerade bollinnehavet, men skapade inte mycket mer nämnvärt än ett par hörnor. Sen fick Aston Villa hörna. Det blev en längre hörna som gick över hela boxen och landade hos en omarkerad Trezeguet som bombade till och 1-0 till Villa var ett faktum. Det var inte mycket Martinez kunde göra, men en aningen passivt försvarsspel som inte alls var med på den typen av hörna.

Strax efter 1-0 fick Arsenal en hörna. Variant där Ceballos fick skottläget. Men spanjoren var inte lika lyckad i sitt avslut och det såg mer ut som ett målförsök i NFL brukar göra.

Strax före halvtid kontrar Aston Villa. Jack Grealish, som vi vet är farlig, drog på från distans och bollen strax utanför Martinez kryss.

Första halvlek slutar 1-0. Stort spelövertag för Arsenal, men inte mycket att skriva om som hände offensivt. Torreira varnad.

Andra halvlek:

Arteta valde att plocka av Torreira, som inte riktigt hittat rätt i matchen, så när matchen återupptogs var istället Xhaka på mittfältet. Arsenal fortsatte att hålla mest i boll, men hade väldigt svårt att hitta rätt i det sista momentet. Kieran Tierney hoppade in och slog en riktigt fin pass fram till Auba som så när sprang sig fri. Men när skyttekungen vände upp och slog in en pass i mitten så var det ingen där bollen landade. Villa hotade mest på fasta situationer, med hörnor som skapade lite oreda.

Arsenal kom nära när Pepe hittade Nketiah på hörna. Engelsmannen hoppade högst och nickade. Stolpe. Pepe Reina i Villa-buren höll sen på att kasta in bollen. Han blev nog lite förvånad över att han faktiskt behövde göra något den här matchen.

Arteta gjorde ett par byten, men Arsenal blev inte så värst mycket bättre för det. Efter 90+4 blåstes matchen av. Arsenal förlorade, utan att ha ett enda skott på mål.

Tre tankar om matchen:

Noll skott på mål. Noll.
Senast det hände var 2017. Idag hände det igen. Arsenal lämnade en Premier League-match med 0 skott på mål. NOLL. Det närmsta vi kom var Nkhetias nick i stolpen. De senaste matcherna har det sett effektivt ut när offensiven trummade fram. Idag var det verkligen motsatsen. Kreativiteten fanns inte där för fem öre. David Luiz viftade ut med armarna i förtvivlan när han letade offensiva löpare. Chansen att nå europaspel genom ligan är nu borta, även om chanserna var små för det. Ligger tankarna och fokusen redan på finalen kanske?

Bakfulla?
Vi slog ligamästarna. Vi slog förra årets mästare. Men när bussresan gick till Birmingham för att möta ett Aston Villa som levde under ett stort nedflyttningshot blev det konstigt nog för mycket. Kan det vara så enkelt som att luften kanske försvann lite ur oss efter de två senaste holmgångarna mot Liverpool och City? Det kändes som att spelarna var lite bakfulla. Det var inte samma intensitet och säkerhet i passarna. Det var inte samma vilja eller fart i bolltempot. Om vi ska ha en chans att nå CL, eller få drömma om en perfekt vår nästa säsong, ja då kan vi inte torska sådana här matcher. Mot Villa ska det vara tre säkra pinnar. Och det ska iallafall skapas chanser. Nej Arteta, ta tag i detta nu, se till att det blåser in friskt liv så vi kan plocka hem den där cupen i Augusti och avsluta en hemsk ligasäsong på ett värdigt sätt.

Bellerin eller Soares - det är frågan
När Soares äntligen fick göra sin debut i Arsenal kändes det verkligen som att Bellerins tid som ohotad etta på högerbacken var över. Soares var stabil defensivt, offensivt och hittade in fint med inspel och inlägg i boxen. Men idag var det en annan spelare vi fick se. Visst, kollektivt var det så över hela banan. Men det kändes som att när Soares försökte slå in en boll så landade den antingen hel fel eller fastnade på första gubben. Jag har haft stora förhoppningar på portugisen, och har det fortfarande. Kampen och högerbacksplatsen hårdnar. Vem får vi se i finalen tror ni?