Stade Raymond Kopa
Domare: Jérémie Pignard

Martinez straffhjälte mot Angers

ons 31 jul 2019 kl 23:24

Ett ungt Arsenal fick se sig i ett tidigt underläge i första halvlek. Men Nelson vände skutan i andra och Martinez blev matchjälte i straffläggningen.

Första halvlek:

Det bjöds inte på någon sprudlande fotboll under första halvlek - åtminstone inte sett från Arsenalögon. Anger styrde det mesta av första halvlek, men utan att skapa allt för många farliga chanser. Efter de ganska händelsefattiga första 10-minutrarna bröt dock hemmalaget tystnaden. Santamaria spelade en fin boll rakt igenom Arsenals backlinje. El Melali tar emot bollen, rundar en chanslös Martinez och rullar enkelt in 1-0. Nej, Arsenals inledning på den här matchen var inte bra.

Arsenals första halvchans fick Reiss Nelson när en rensning från Angers landat vid hans fötter. Men skottet en bit utanför.

I den 37 matchminuten gick Medley bort sig i en närkamp och fick ett gult kort. På efterföljande frispark slås ett farligt inlägg in i boxen som faktiskt hamnar i Arsenals målbur. Men målet bortdömt för offside.

Framåt slutet av första såg det dock ut som att Arsenal var påväg att vakna till lite. För första gångerna i matchen kunde boll faktiskt hållas något djupare in på Angers planhalva. Mustafi snappade upp en hörna som gått rakt igenom Angers box, vänder upp och slår in den igen. Martineli får skallen på bollen, men nicken är strax utanför.

Andra halvlek:

Unai Emery väljer att göra en rad byten till andra halvlek. Chambers, Medley, Monreal, Burton och John-Jules går ut och ersätts av Maitland-Niles, Sokratis, Thompson, Xhaka, Willock. Något som får utdelning direkt. Guendouzi drar ner bollen längs högerkanten och slår in den i boxen. Nketiah skjuter från nära håll, keepern klarar och Reiss Nelson kan istället dunka in returen 1-1. Arsenal gör en klart bättre start av den andra halvlek jämfört med den första.

Arsenal fortsätter att ta över, men skapar inte några större lägen. Aubameyang och Mkhitaryan ersätter Guendouzi och Nketiah i den 62:a minuten. Efter det tar Arsenal över mer och mer, men det skapas inte några farligare lägen att rapportera om. I den 80:e minuten har Auba en boll i nät efter förspel av Nelson och Martinelli - men blir avvinkad för offside. Nelson blir dock liggandes med smärta och får halta av planen och ersättas av Olayinka. Det såg dock inte ut som något allvarligare.

Andra halvleks överlägset bästa läge är när Aubameyang driver fram, spelar ut till Mkhitaryan som går på skott. Returen hamnar hos Auba som missar öppet mål från 5 meter. Väldigt ovanligt av Auba att göra något sådant.

Matchen slutar 1-1. Men det är tydligen straffläggning.