Medlemmar: 3836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal förlorade i Barcelona

BarcelonaBarcelona
sön 4 aug 2019 kl 20:00
2 – 1
(0 – 1)
Nou Camp, Publik: 98 812
Domare: Juan Martínez Munuera

Arsenal förlorade i genrepet

sön 4 aug 2019 kl 22:22

Arsenal tappade ledning till förlust. Barcelona var för starka i genrepet - men ett par spelare visade framfötterna rejält.

Laguppställningar:

Arsenal:
Leno -  Monreal, Chambers, Sokratis, Maitland-Niles - Willock, Xhaka, Nelson, Özil, Mkhitaryan - Aubameyang

Barcelona: Neto - Alba, Umtiti, Pique, Semedo - Rakitic, Puig, de Jong - Perez, Griezmann, Dembele

Första halvlek:

Barcelona inleder matchen starkast. De första 10 minutrarna är det hemmalaget som håller i boll på offensiv planhalva. Men Arsenal håller tätt bakåt och tillåter inte Barca skapa några större lägen. Maitland-Niles inleder väldigt fint med bra brytningar, bollkontroll och passningsspel.

Jordi Alba får matchens första varning i matchminut 22, när Mkhitaryan är snabb och petar bollen framför sig och blir tacklad.

Arsenal biter sig mer in i matchen och tar för sig av boll. Wilock och Nelson visar bägge väldigt positiva sidor och glänser till. Men det är Barcelona som får det första skottet på mål när Xhaka ger bort bollen djupt nere på egen planhalva. Men Puigs skott är inget vidare svårt för Leno att ta.

Maitland-Niles flyttar högre upp i banan och får in bollen i boxen farligt ett par gånger. Men ingen är där och kan stöta in.

I den 36:e matchminuten avbryts den goda stämningen på Camp Nou. Özil spelar fram Aubameyang som enkelt vänder bort Jordi Alba och bombar upp den i nättaket. Ett riktigt snyggt mål.

Bortsett från den inledande kvarten där det mest var Barcelona det handlade om har Arsenal gjort det riktigt bra. 

Andra halvlek:

Som väntat görs en del byten i och med andra halvlek. Barcelona plockar ut: Rakitic, Puig, Perez, Pique, Neto och Umtiti - in istället kommer Alena, Roberto, Rafinha, Lenglet och Busquets, Ter Stegen och Todibo. 

Arsenal nöjer sig med två: Nelson och Monreal ut mot Guendouzi och Kolasinac.

Barcelona inleder halvleken bättre än Arsenal som slarvar en hel del i försvaret. Barcelona får ett par chanser att kvittera, men inget som lyckas.

Hemmalaget pressar hårt och ett par skott avlossas, men Chambers är med på noterna och täcker skott. Sokratis nere för räkning, ser inte så allvarligt ut, men kan nog bli ett byte.

Barcelona fortsätter att sätta press, Arsenal hittar inga vägar ur egen planhalva. Willock tvingas till en rensning på mållinjen när Greizmann och kompani trycker fram.

Ytterligare tre byten nu för hemmalaget som bytt ut hela laget, förutom Greizmann.

Precis när det såg ut som att den största Barcelona-anstormningen var över och Arsenal har tagit sig tillbaka in i matchen kommer kvitteringen. Maitland-Niles får något hjärnsläpp och totalt missar att Leno är påväg ut mot bollen. Istället för en enkel hemåtpass blir det ett självmål. Tråkigt. 

Arsenal gör ett par byten när Ceballos, Martinelli och Saka tar plats istället för Mkhitaryan, Willock och Özil.

Arsenal ställer till det en hel del defensivt många gånger på rad. Slarvigt försvarsspel av många spelare.

Arsenal nära att ta ledningen igen. Saka har verkligen varit bra sedan han kom in och har slagit in två fina bollar. Martinelli är först på inspelet men bollen strax utanför. 

Det såg ut som att Arsenal skulle lyckas med att hålla tätt sista perioden. Men Suarez hade en annan idé. En fin boll mellan Mustafi och Chambers som ingen av dem är nära Suarez som akrobatiskt skjuter in 2-1. 

Tankar om matchen:

Försvaret 
Vi har förstärkt laget. Rejält. Men förstärkningarna har kommit i offensiven. Defensiven har, tvärtom, försvagats. Med mindre än en vecka kvar tills säsongen drar igång så har vi Koscielny som vill bort från klubben, Holding som fortfarande inte är redo för spel och en Mustafi som ser ut som förra säsongen. Om vi vill vara med och tävla den här säsongen gäller det att vi får in någon som kan stärka upp bakåt. 

Maitland-Niles, Saka och Willock
Bortsett från Maitland-Niles självmål så fick vi se tre fina prestationer. Maitland-Niles bröt bra, fin passningsfot och bra teknik. Saka var med och hotade rejält i offensiven när han kom in och Willock såg stabil ut. Det bådar gott. 

Martinelli 
Vi ser ut att få en spännande framtid i Gabriel Martinelli. Den unge brasilianaren har bra tempo, teknik och driv - men är kanske inte ännu redo att axla något ansvar i offensiven den här säsongen. Framförallt inte nu när vi har värvat tungt på de positionerna. Men i cup-spelet och inhopp i matcher där vi behöver lite snabbhet och nya idéer - då kan det nog bli ganska bra.