Medlemmar: 8858 st.
Visa menyn
FulhamFulham
Premier League
lör 12 sep 2020 kl 13:30
0 – 3
(0 – 1)
Craven Cottage
Domare: Chris Kavanagh

Nyförvärven glänste när Arsenal krossade Fulham

lör 12 sep 2020 kl 15:37

Arsenal inledde Premier League-säsongen stabilt. Fulham städades av tämligen enkelt - och Gabirel och Willian glänste.

Första halvlek:

Det hann knappt gå två minuter i Gabriels Premier League-debut förrän det höll på att ställa till sig för nyförvärvet. Maitland-Niles slog en hemåtpass, sådär mellanhård, som Gabriel släppte bakom sig. Det var dock ett misstag, men Leno var snabbt ner på marken och stötte undan.

Sen slog Elneny en lite lång boll över till Aubameyang. Gabonesen fick vända upp och slog in en boll på Xhaka som fick en enorm felträff. Willian bråkade lite i boxen och bollen landade hos Lacazette som enkelt stötte in 0-1. Tveklöst säsongens hittills snyggaste mål i skrivande stund.

Nästa fina offensiva segment kom från högerkanten. Willian till Lacazette till Elneny i fint klapp-klapp-spel. Men när egyptiern skulle trycka av så blev skottet blockerat.

Arsenal trummade på och styrde matchen ganska väl. Efter ett sådant där fint Arteta-anfall där man har maxpuls de tre första passningarna i backlinjen till att vi bara rinner igenom mittfältet så blev Lacazette nergjord utanför straffområdet. Willian steg upp. Och brassen visade varför han uppenbart har hamnat högt upp i listan över frisparksskyttar. Det gick dock inte hela vägen, bollen rakt i stolpen.

Granit Xhaka satte Auba i djupet, och skyttekungen plockade ner bollen fint och avslutade. Inte ett perfekt skott men Rodak tvingades till en räddning.

Arsenal såg ut att kontrollen den största tiden av halvleken. Förutom ett par Fulham försök offensivt så var det mest Arsenal. Willian gör en fin debut, och Gabriel växte in fint i matchen.

Andra halvlek:

Halvleken hann knappt börja före Rob Holding, ja ni läste rätt, klackade och kickade över Fulhams backlinje. Engelsmannen spelar ner till Lacazette som får bollen till hörna. Willian tog hand om hörnan och Gabriel nådde högst och nickade in fint bakom Rodak. Nicken satt fint mellan benen på keepern. Två debutanter som direkt genererar poäng.

Fulham försökte lite offensivt och Kamara kom till skottläge, en bit utanför Lenos högra stolpe. Fulham hade verkligen svårt att skapa något överhuvudtaget.

Arsenal hade desto mer framåt. Willian plockade upp en lös boll på mitten och slog en perfekt boll till Auba. Skyttekungen gjorde precis sådär som vi älskar att se. Fin nedtagning, fin kontroll och placeringen i bortre krysset får en nästan tårögd. Oerhört vackert av Arsenal.

Arsenal fortsätter att hålla koll på matchen. Aubameyang sprang sig fri på kanten, spelade in Lacazette som avslutade rakt på keepern. Offside dock. Fulham hade verkligen ingenting att sätta mot och Arsenal gjorde lite som de ville.

Tre tankar om matchen:

"Willian är slut"
Vi värvade en gammal Chelsea-räv, igen. "Han är slut" skrev den ena, "han är en okej truppspelare" skrev den andra. Men idag visar Willian precis varför Arteta valde att plocka in brassen till Arsenal. Tillslagen, inspelen och Premier League-vanan var verkligen påtaglig. Anfallaren stod rätt på planen mest hela tiden, levererade (i min bok) tre assist (officiellt två) och var nära att sätta en frispark. Nej, till att döma av dagens insats var detta en helt korrekt värvning. Även om Fulham kanske inte är det svåraste motståndet i ligan så är det sådana här matcher man inte får tappa poäng i om man vill vara med i toppen. Då behövs spelare som Willian.

Elneny visar sin karaktär
Jag ska inte sticka under stolen med att jag blev förvånad över att Arteta valde Elneny i startelvan. Jag ska inte sticka under stolen att jag eventuellt sagt att Elnyns framtid i klubben är slut. Men jag kan också erkänna ett fel. Egyptiern imponerar enormt idag. Inte för assist och mål, men han dominerade i det tysta. Att komma tillbaka till sin klubb från utlåning och se sitt tröjnummer inte längre vara ditt - men ändå gå in som om inget har hänt. Karaktär.

En perfekt premiär
Definitionen av stabilt. Visserligen möter vi Fulham, men låt oss vara nöjda och glada före det kommer någon bitter jävel som säger att vi möter ett "dåligt lag" och förstör stämningen. För det var inte bara att Fulham var dåliga, Arsenal var bra idag. Det såg säkert ut typ överallt. Vi darrade med en hemåtpass efter två minuter, bortsett från det var det tämligen prickfritt. Arteta är på väg att göra något bra med den här klubben. Kanske blir det inte denna säsong den största magin sker, men det är iallafall på gång. Det tror jag många håller med om ...