Medlemmar: 5429 st.
Visa menyn
Premier League
sön 4 okt 2020 kl 15:00
2 – 1
(0 – 0)
Emirates Stadium
Domare: Lee Mason
Sheffield UnitedSheffield United

Onödigt spännande efter Pepes succéinhopp

sön 4 okt 2020 kl 22:52

Arsenal är tillbaka som vinnare efter ligaförlusten mot Liverpool. Nicolas Pepes inhopp blev tungan på vågen i en match som avslutades darrigt när Sheffield United reducerade med knappt tio minuter kvar att spela.

Första halvlek
0: Lagen ställer upp för en stunds tystnad i syfte att hedra polismannen Matt Ratana som sköts till döds i södra London tidigare under veckan.
2: Nketiah är nära att skapa matchens första läge sedan Aubameyang spelat fram honom, men engelsmannens förstatouch blir dålig och han får inte till något avslut.
6: David Luiz missar en passning och en Unitedspelare får sånär friläge, men Leno kommer emellan med en bra utrusning. Reprisen visar att Luiz drog i sin motspelares tröja. Brassen klarar sig från kort.
7: Det blir småfarligt i samband med en bortahörna. Berge vinner en duell mot Tierney i vilken han går upp ganska hårt, men när bollen är på väg mot att Unitedspelare blåses spelet av för offside.
12: Efter att Arsenal etablerat lite tryck för första gången i matchen hittar Bellerin in till Auba strax utanför straffområdet och anfallaren kommer sånär förbi sin försvarare. Unitedspelaren får dock tag i bollen och i nästa läge är Auba oschysst och orsakar en frispark.
20: Bellerin utmanar bortaförsvaret med en räd in i straffområdet. Han vänder bort från mål och passar Willian som i sin tur slår in bollen framför mål. Inga problem för Ramsdale i bortakassen.
28: Tierney curlar in ett inlägg mot Willian, men en försvarare är först på bollen och styr undan.
29: Nketiah nickar mot mål från långt håll. Ramsdale tar hand om bollen med orimligt stor problem. Aldrig farligt dock.
31: Tierney slår ett inlägg som sånär når Auba framför mål. I momentet efteråt får Saka bollen i straffområdet, vänder om och försöker avsluta. Skottet blockas.
35: Elneny förlorar en duell på mittfältet och bollen går fram till McGoldrick vars avslut går långt utanför.
37: Ramsdale slarvar med en utspark och bollen går rakt till Ceballos. Han passar Aubameyang som avslutar från 25 meter. Skottet blir riktigt farligt och målvakten får fingrarna på bollen vilket leder till en resultatlös hörna.
38: VARNING! Berge satsar extremt fult mot Aubameyang när han hoppar in duell med dobbarna först och träffar Arsenalspelarens ankel. En fullständig gåta att den situationen inte VAR-granskades. Den varningen var verkligen orange. Auba blir liggande med smärtor men kan spela vidare.
44: Elneny nickar fram bollen till Auba som cykelsparkar bollen mot mål. Träffen blir oren och målvakten tar hand om bollen tämligen enkelt.

Andra halvlek
52: Aubameyang lurar sin försvarare med en fin löpning och Ceballas slår en boll in i straffområdet. Den är dock några decimeter för brant och chansen går om intet.
57: Nkeitiah ersätts av Pepe. Auba går därmed in centralt.
61: MÅL! Arsenal gör 1-0 efter ett mösteranfall. Pepe hittar Elneny som i sin tur väggar med Auba som skarvar den vidare till Bellerin till höger i straffområdet. Spanjoren slår ett inlägg till en fristående Saka och han nickar mycket välplacerat in bollen i mål.
63: Unitedbyte. Fleck ersätter Kals kompis Osborn.
64: MÅL! 2-0 till hemmalaget. Pepe spelar till Bellerin vid mittlinjen och sätter fart på högerkanten. Bellerin slår bollen i djupled till ivorianen som går rakt mål mål och väl i straffområdet placerar han en bredsida som går in precis vid den bortre stolpen.
76: Basham går ut och ersätts av Sharp.
78: Uniteds första skott på mål i matchen vållar inte Leno några problem.
81: Granit Xhaka ersätter Dani Ceballos.
84: Mål för gästerna. Arsenalförsvaret är för passivt när McGoldrick får ladda utanför straffområdet och han skruvar in bollen i Lenos högra burgavel.
87: Maitland-Niles ersätter Saka.
92: McBurnie skickar iväg ett chansskott som går långt utanför.
93: Pepe halkar och ger McGoldrick chansen att skjuta, men den går via Arsenalspelaren ut till en hörna. Den får Arsenal undan och domaren blåser av matchen. Tre poäng stannar på Emirates!