Domare: Mike Jones
Norwich CityNorwich City

Tre sena mål räddade Arsenal

lör 13 apr 2013 kl 17:58

Norwich City höll på att skrälla på Emirates Stadium när man med sex minuter kvar av matchen ledde med 1-0. Arsenal kunde dock vända och vinna efter tre mycket sena mål.

Arsenal kom till Emirates Stadium med hopp om att knipa tre riktigt viktiga poäng. Arsène Wenger valde att vila spelare som Lukas Podolski, Theo Walcott och Nacho Monreal. Det såg länge ut att gå illa när Norwich tog ledningen i andra halvlek, men Arsenal lyckades vända och vinna efter tre sena mål av Mikel Arteta, Sebastian Bassong (självmål) och Lukas Podolski.

Första halvlek

Arsenal startade matchen i ett lugnt tempo och försökte spela boll och taktiskt manövrera Norwich, men det gästande laget stod emot bra och The Gunners kunde inte komma till riktigt farliga avslut. Det tog nästan en halvtimma innan Arsenal fick matchens första farliga läge, men det var väldigt farligt. Bacary Sagna rusade fram på sin kant och skickade in bollen i målområdet. Olivier Giroud kunde sträcka sig längst och nickade bollen som kom att gå ribba ut.

Trettio minuter in i matchen kom Arsenals nästa läge då Santi Cazorla stod för en fantastisk genomskärare fram till Gervinho som hade sprungit sig helt fri med målvakten. Ivorianen rundade Mark Bunn i Norwich-målet, men touchen blev lite för stor och när han försökte rulla in bollen i mål var det ur en alldeles för snäv vinkel. Resultatet stod sig istället till 0-0.
Lite senare var Giroud ännu en gång nära att sätta ledningsmålet för Arsenal, men Bunn var med på noterna. Några minuter innan halvtid försökte Cazorla skjuta från långt håll, men skottet gick rakt på Norwich burväktare. Lagen gick istället till pausvila med 0-0. Arsenal hade haft flest chanser, medan Norwich stretade emot bra och hade ett par farliga kontringar.

Andra halvlek

Arsenal fortsatte att pressa i andra halvlek och under de inledande tio minuterna såg det nästan exakt likadant ut som under första halvlek. När Kieran Gibbs kom framrusandes på vänsterkanten och skickade in ett inlägg kändes det ristat i sten att det skulle bli ett ledningsmål för hemmalaget, men mittbacken Michael Turner räddade Jack Wilsheres skott bara några meter från mållinjen.

När Kei Kamara fick bollen och sprang ut på högerkanten såg det inte ut att bli någon farlighet för Norwich. Kieran Gibbs hade dock för stor närkontakt med anfallaren från Sierra Leone. Domaren Mike Jones dömde frispark. Robert Snodgrass tog den. Michael Turner nickade in den. Norwich tog ledningen i matchminut 56.

The Gunners var chockade. Arsène Wenger skickade in Theo Walcott och Lukas Podolski (Jack Wilshere och Gervinho byttes ut) direkt efter gästernas ledningsmål och hoppades på det bästa. Arsenal pressade utav bara den, men hade svårigheter att komma till farliga lägen, utan spelade antingen bort bollen eller sköt utanför.

När Lukas Podolski sköt bollen i underkanten av ribban med elva minuter kvar av matchen verkade det klart. Norwich var bara tio minuter ifrån en superskräll, men fem minuter senare skulle allting ändras. Domaren Mike Jones såg Olivier Giroud dras ner i straffområdet efter en Arsenal-hörna, men såg inte tröjdragningen lika noga som den assisterande domaren. Den assisterande domaren var helt säker och bad Jones blåsa straff, vilket han även gjorde.

Mikel Arteta klev upp och satte bollen i Bunns vänstra hörn. Engelsmannen var extremt nära att rädda straffen, men spanjorens skott var för hårt och Arsenal hade kvitterat.

Bara tre mintuer senare skulle Arsenal sätta ledningsmålet när inbytte Oxlade-Chamberlain passade till Lukas Podolski som elegant passade tillbaka bollen till "The Ox". Den unge engelsmannen blev helt fri till vänster om målet och sköt bollen in mot mål där Olivier Giroud och Sebastien Bassong hamnade i en duell som slutade med att Bassong sköt in bollen i eget mål. 2-1!

Publiken på Emirates Stadium firade fortfarande målet när Jonathan Hawson var centimeter från att kvittera. Hawson tog ett skott inifrån straffområdet, men Lukasz Fabianski räddade med en fin benparad. Istället för en Norwich-kvittering kunde Arsenal sätta spiken i kistan när Theo Walcott fick bollen efter en nickskarv från Olivier Giroud. Walcott försökte ta avslut själv, men passade till Lukas Podolski som dundrade in 3-1.

Några minuter senare blåste Mike Jones av matchen och Arsenal hade inte bara tagit tre poäng, utan gått upp på en tredjeplats i tabellen. Nu väntar Everton på tisdag kväll och vid en vinst där skulle The Gunners ligga sju poäng före Tottenham, dock med två matcher mer spelad.