Medlemmar: 5452 st.
Visa menyn
SouthamptonSouthampton
FA Cup
lör 23 jan 2021 kl 13:15
1 – 0
(1 – 0)
St Marys
Domare: Peter Bankes

Arsenal ute ur cupen - självmål avgjorde

lör 23 jan 2021 kl 15:30

Arsenal är utslaget ut FA-cupen efter en svag insats på St Mary's Stadium i Southampton. En darrig försvarsinsats kombinerades med en uddlös offensiv - och då förblev The Gunners mållöst.

Första halvlek:
0: Bellerin bär lagkaptensbindeln. Pierre-Emerick Aubameyang saknas i matchtruppen på grund av personliga skäl. 
1: Matchen är igång.
2: Southampton har mest boll inledningsvis. Gabriel sätter upp handen i ansiktet på Ings och Southampton får frispark mitt på Arsenals planhalva. Den plockar Leno.
4: Trippelhörna för Sothampton. Den andra går direkt på mål och Leno fåt undan den med problem. Den tredje nickas bort av Gabriel.
8: Ett inlägg går mot Armstrong i Arsenals straffområde men Elneny kommer först på bollen. Arsenalmittfältaren får frispark med sig på grund av knuff i ryggen.
10: Pepe stressar fram en hörna efter en fin Arsenalvändning, men han slår sedan själv hörna så att den kan nickas bort vid första stolpen.
12: Willian kommer igenom på högerkanten och slår ett inspel framför mål som via en hemmaförsvarare går till Soares som skjuter över ur bra läge. Men Willian visar sig ha varit offside i förstaläget.
14: Adams tar sig väl enkelt förbi Gabriel på en kontring och skjuter ett skott mot bortre stolpen. Leno gör en strålande räddning när han är snabb nere och styr undan.
16: Martinelli ordnar en frispark som Willian slår in bakom backlinjen. Martinelli springer sig fri bakom backlinjen och försöker avsluta på volley, men hans träff blir misslyckad och Forster tar hand om bollen.
17: Walcott skjuter ett skott som blir ett mellanting mellan inlägg och skott och går långt utanför.
24: Mål Southampton. Elneny tappar bollen på högerkanten och Southampton rullar över till andra sidan där Walker-Peters skickar in bollen framför mål. Gabriel får en fot på bollen och styr in den under Leno.
27: Ward-Prowse testar skott frå distans, men boller går ganska långt utanför.
29: Arsenalförsvaret är i gungning och Ings får chansen att avsluta på volley. Bellerin täcker ut skottet till hörna. Holding nickar undan hörnan innan Bertrand skickar ett optimistiskt distansförsök högt över.
34: Leno skickar ut en passning rakt i gapet på en Southamptonspelare som får fram den till Ings, som sånär får fram den till en fristående Walcott. Arsenal lever farligt.
36: Willian hittar Nketiah i djupled och via honom når bollen Pepe. Han försöker hitta bortre krysset men bollen täcks. Pepe försöker sedan hitta Soares vid bortre stolpen, men passningen är för hög.
43: Pepe går in för hårt i duell med Bertrand och hemmalaget får frispark i ganska farligt läge från vänster. Frisparken av Ward-Prowse smiter en bit utanför.

Andra halvlek:
46: Andra hlevlek igång.
47: Martinelli drar på sig en frispark, men Leno tar hand om inspelet.
50: Ings kommer i djupled när Arsenals mittbackar hamnar helt fel. Avslutet går i stolpen och via Lenos rygg ut över kortlinjen. En annan hemmaspelare står dock offside när passningen mot Ings slås och flaggan kommer upp sent.
51: Southampton kommer i en ny våg och ett inspel går via Arsenalspelare ut till Ward-Prowse som strassat skjuter över.
56: Stephens kapar Pepe vidd mittlinjen och tilldelas gult kort.
58: Byte Arsenal. Elneny och Martinelli ut och Partey och Saka in.
59: Pepe och Nketiah kombinerar fint innan Nketiah skyfflar iväg ett skott som täcks till hörna. Efter en kort hörna hittar Bellerin Holding i straffområdet och han lyckas skapa ett skottläge åt sig, men misstajmar skottet och skjuter över.
66: Southampton kommer i en omställning på vänsterkanten och Walcott får sånär bollen framför mål. Ings samlar upp och lägger den snett inåt bakåt till Walcott som skickar bollen högt över.
67: Pepe hittar Nketiah i djupled och han försöker peta bollen förbi Forster, men han räddar med en fotparad.
69: Ser ut som en solklar hands på en Southamptonspelare i straffområdet, men det verkar inte ens bli någon VAR-granskning.
72: Offensivt byte för Arsenal. Lacazette ersätter Bellerin. Soares flyttar över till höger i en trebackslinje.
75: Willian skjuter från vänstra delen av straffområdet, men bollen täcks till hörna.
77: Byte Southampton. Adams ut och N'lundulu in.
80: Nketiah hittar Pepe framför mål med en instickare, men ivorianen är, visar det sig efter två-tre skott, offside. 
82: Ings skjuter när han kommer i andravågen efter ett inspel, men Leno räddar.
83: Bertrand kapar Pepe strax utanför straffområdet och får gult kort. Pepe skjuter frisparken ur ganska svår vinkel över.
85: Ings ersätts av Long.
88: Long vill ha straff efter en duell med Holding. Han får nöja sig med hörna.
90: Sakas inlägg mot Lacazette blir något högt och bollen smiter ut till inspark.
93: Nketiah får matchens sista chans, men tar i för mycket och bollen går utanför.
94: Matchen är slut och Arsenal är ute ur FA-cupen.