Ibrox Stadium, Publik: 2 000
Domare: Bobby Madden

Kryss på Ibrox - Tavares målskytt

lör 17 jul 2021 kl 17:23

Arsenal avslutade försäsongsturnén i Skottland med ett kryss. Tavares debutmålade innan Nketiah kvitterade sent i andra halvlek.

The Gunners kom till spel med en relativt stark elva på Ibrox. Okonkwo var tillbaka i kassen efter den svajiga insatsen senast och mittbacksplatserna togs omhand av Pablo Mari och en nysnaggad Holding. De flankerades av portugiserna Soares och Tavares. På mittfältet startade Elneny och Partey strax bakom Smith Rowe, Balogun och Pepe. På topp inledde lagkapten Aubameyang.

Arsenal inledde starkast och hade mest boll utan att skapa några heta chanser. Efter tio minuter fick dock Aubameyang ett riktigt fint läge, men anfallaren skickade bollen högt över när det borde ha varit en smal sak för honom och smeka in den i bortre burgaveln.

Pablo Mari blev strax efter det varnad efter en stygg tackling. Den efterföljande frisparken ledde till en hörna, och på den nådde Balogun (inte Arsenals, utan hamns namne i Rangers backlinje) högst och skarvade in 1-0 till hemmalaget.

Efter målet var det Arsenal som tog över igen. Smith Rowe och Pepe testade utan att få bollen på mål. Kvitteringen dröjde dock inte länge. Efter drygt 20 minuter vann Tavares bollen när en Rangersförsvarare slarvade just utanför straffområdet och sköt in bollen i mål från snäv vinkel vid första stolpen. Mål i debuten för vänsterbacken.

Arsenal var det bättre laget under resten av halvleken också. Aubameyang missade ytterligare en chans efter förspel av Soares innan Smith Rowe fick se sitt avslut räddas på mållinjen. I slutet av halvleken missade Partey målet när han tog hand om en frispark från en bra position.

I halvtid bytte Arteta in Hein, Bellerin, Chambers, Tierney och Lacazette och ut Okonkwo, Soares, Mari, Tavares och Balogun.

Andra halvlek innebar inte riktigt samma chansövervikt till Arsenals fördel. Det var snarare byten som präglade matchen då som så ofta blir fallet i träningsmatcher. De övriga startspelarna klev av efter en dryg timmes spel och in kom Kolasinac, Maitland-Niles, Willock, Willian, Nelson och Nketiah.

I 75:e minuten fick Rangers hörna och för andra gången i matchen slutade en fast situation med mål. Itten fick huvudet på bollen och 2-1 var ett faktum. Arsenals nye fasta situationer-coach har lite att jobba med om man uttrycker sig milt.

Strax efter målet var skottarna nära att utöka, men Hein gjorde en bra räddning när Kelly fick en chans. Istället kvitterade Arsenal på nytt. Nketiah vände snyggt upp till höger i straffområdet och skickade in 2-2. Det resultatet stod sig också matchen ut.