King Power Stadium, Publik: 32 209
Domare: Michael Oliver

Tidiga mål skickar Arsenal uppåt i tabellen

ons 16 jun 2021 kl 11:22

Gabriel och Emile Smith Rowe ordnade målen. Aaron Ramsdale drömräddningarna. Arsenal slog Leicester City med 2-0 och klättrar i tabellen.

Arsenal stängde idag ytterligare en månad utan förlust. För det blev seger i den tuffa bortamatchen mot Leicester City. Efter två tidiga mål av Gabriel och Emile Smith Rowe kunde The Gunners bomma igen butiken och vinna med 2-0 på King Power Stadium.
Det var tredje raka segern.
Och Mikel Artetas gäng har inte torskat sedan slutet av augusti.

Arsenal kom till spel med samma elva som körde över Aston Villa förra fredagen. Ben White skakade av sig sin viruskänning och kunde spela. Men Kieran Tíerney fick återigen kasta in handduken.
Bukayo Saka jubilerade och gjorde sin 100:e Arsenalmatch, bara 20 år gammal. Detta firade engelsmannen med att skicka in en bra hörna som Gabriel "nickade" in bakom Kasper Schmeichel redan i den femte minuten.

De gulklädda Arsenalspelarna öppnade matchen riktigt starkt och dominerade fullständigt inledningsvis med hög och aggressiv press. Det gav fin utdelning och bra lägen.
Inte långt efter Gabriels ledningsmål kom 0-2.
Den här gången genom Emile Smith Rowe och placerade in bollen säkert bakom Leicesters danske keeper efter lite oreda i offensiv box.

Efter den rappa starten drog man sig tillbaka och lät Leicester City ha bollen. De skapade inte så mycket farligheter från öppet spel, om man bortser från Kelechi Iheanachos distansskott som Aaron Ramsdale fick fingertopparna på och styrde till hörna.
Han skulle få briljera fullständigt en stund senare när hemmalaget fick en till synes billig frispark. Med spelare överallt i muren kan engelsmannen inte ha sett mycket av James Maddisons skott - som var bra.
Men räddningen var på en helt annan nivå.
Ramsdale fick näven på bollen och styrde den i ribban och lyckades sen avvärja även returen.
Snudd på sex getingar.

Brendan Rodgers var uppenbart inte nöjd med första halvlek och gjorde två byten till andra halvlek. Iheanacho och Daniel Amartey ut och Harvey Barnes och Ademola Lookman in.
Det skulle ge resultat direkt för Leicester City satte en enorm press på Arsenal.
Och skapade en hel del bra lägen.
Varneda gång stod Aaron Ramsdale i vägen och Sheffield United-nyförvärvet kändes ett tag som rena väggen.

Efter knappa timmens spel kände Mikel Arteta att något behövde göras för Arsenal föll längre och längre ner i planen och vann inte en enda boll och duell. Alex Lacazette fick kliva av och norrmannen Martin Ödegaard kom in.
Det gav resultat och The Gunners kunde lyfta upp spelet och till och med skapa några farligheter. Framför allt fick man tiden att gå och vägen mot tre nya poäng skulle bli enklare.

En situation som jag själv reagerade på under matchen var när Jonny Evans brottade ner Pierre-Emerick Aubameyang som vände bort nordirländaren och sen skulle haft ett friläge.
Michael Oliver gav bara ett gult kort.
Man undrar ju om en sån som David Luiz fått samma bedömning ...

Hemmalaget hade någon ströchans på slutet, men det var aldrig riktigt farligt. Istället var noga Auba och Saka närmare att göra 0-3. Men några mer mål kom inte i matchen och Ramsdale och de andra spelarna kunde springa över och fira tre nya poäng tillsammans med de oerhört röststarka bortafansen.