Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn
Tottenham HotspurTottenham Hotspur
sön 8 aug 2021 kl 15:00
1 – 0
(0 – 0)
Tottenham Hotspur Stadium

Arsenal förlorade genrepet

tis 22 jun 2021 kl 23:50

White och Lokonga startade när Arsenal föll i genrepet. Son enda målskytt i 1-0-förlusten.

Första halvlek:

Sista genrepet inför ligapremiären och träningsmatch mot Sp*rs. Känns fel på något sätt. Men det spelades match på Tottenham Hotspur Stadium. Arteta valde att starta med båda nyförvärven Lokonga och White. Och de båda hade en del att göra. Hemmalaget öppnade matchen bäst och pressade Arsenal bakåt i banan. Farligaste läget i inledningen var när White inte riktigt hängde med Sissoko och spelade in på Son, men Leno var ute och gjorde en superfin räddning.

Spurs var det bättre laget i öppningen, men sen var det nästan bara Arsenal. Lokonga och Xhaka tog över mittfältet och försökte hitta fram på Auba, Laca, Pepe och Smith Rowe som löpte i offensiven. Auba hade ett skottförsök, men bollen en bit över. Bästa lägena för Arsenal föll från Alexandre Lacazette. Anfallaren dundrade på ett par fina skott och Lloris fick göra en riktigt fin räddning och se sig räddas av stolpen för att hålla ställningarna till 0-0. 

Matchens bästa läge fick dock Spurs. I slutet av första halvlek kom en kontring där Arsenal inte helt var på tårna. Ali fick en boll inspelad på sig, men träffade stolpen från typ 5 meter. 

I övrigt saknade första halvlek lite av den intensitet vi fick se lite av mot Chelsea.

Andra halvlek:

Spurs gick ut med lite mer intensitet i andra halvlek och Arsenal hade lite svårt att hänga med. Två gula kort till Tierney och Xhaka delades ut med knappt en minut mellan. Strax därefter blev Mari tunnlad av Ali och Arsenal-försvararen höll sedan fast motståndaren och frispark. Frisparken spelades rakt in på Ali som denna gång missade från 2 meter, stolpe denna gång också. 

Likt i den första halvlek öppnade Arsenal halvleken dåligt och Spurs satt i förarsätet. Men i andra hade Arsenal inte riktigt nog med gas för att orka sig ur den lite sämre starten. Visst, Spurs orkade inte trycka på hela tiden, men det var inte mycket att rapportera för gästande Arsenal. Matchens första mål skulle dock komma. Pepe fick problem defensivt nere på vänsterkanten och Son blev inspelad. Sydkoreanen vände bort Elneny och placerade in 1-0 bakom Leno.

Areta gjorde såklart en rad byten, och det närmsta av resultat från det var när Smith Rowe spelade fram Saka. Men anfallarens skott hotade inte spurs-keepern nog.

Sista chansen i matchen kom i slutminuten när Spurs fick en frispark. Men den gick över. 

Arsenal förlorade alltså genrepet med 1-0. Nu väntar ligastart på fredag. 

Tre tankar om matchen:

Positivt 1:

Lokonga ser ut att vara en riktigt fin mittfältare. Tillsammans med Xhaka och Partey kan vi nog anse oss ha hittat en klassmittfältare i belgaren som ser otroligt lugn och trygg ut med bollen. 21-åringen gillar att slå bollen framåt i banan och ser orädd ut. Ska bli kul att följa den unge talangen under säsongen.

Positivt 2:

Ben Whites första start för Arsenal. Inte fläckfri. Men helt klart en mittback av hög klass. Prislappen var hög, men det kostar att köpa kvalitet. Ben White kommer under säsongen ha cementerat sin plats som vår bäste mittback. Den stora frågan är bara vem hans partner blir? För det jag hoppas verkligen vi får se ett mittbackspar som är ihopspelat den här säsongen...

Negativt:

I stora delar av första halvlek såg det visserligen bra ut. Men den andra gav allt för stora vibbar av förra säsongen. Vi alla vill se Arsenal bli ett bättre lag för varje match som går, men i andra var det svårt att se det. Lite långsamt, lite okreativt, lite mjäkigt. Sen är det här bara en träningsmatch, så man ska inte överanalysera något. På fredag gäller det.