(1 – 0)
MillwallMillwall

Arsenal körde över Millwall - istället för Inter

lör 24 jul 2021 kl 20:41

Arsenals Floridaresa gick om intet och Inter byttes mot Millwall. Matchen spelades på Arsenals träningsanläggning.

Under lördagen sipprade det ut att Arsenal skulle möta Millwall på träningsanläggningen och det visade sig vara riktigt. Matchen ersatte därmed den tänkta träningsmatchen mot Inter som skulle ha spelats natten mot måndag i Florida.

Hemmalaget ställde upp med en trupp som till stora delar var lik den som tog sig an Hibs och Rangers i Skottland, men där även nyförvärvet Albert Lokonga tog plats.

Arsenal tog ledningen efter en dryg kvart då Aubameyang akrobatiskt sköt en halv cykelspark i ribban, varpå Chambers placerade in returen. Ledningen var logisk då The Gunners var det bättre laget även om Millwall hade ett stolpskott.

Andra halvlek präglades som alltid av byten, men även av Arsenalmål. Nyinbytte Lacazette gjorde 2-0 efter drygt tio minuter av andra halvlek. Chambers svarade för assisten med ett fint inlägg från högerkanten och fransmannen nickade in det med kraft. Några minuter senare hittade Smith Rowe Aubameyang med en stickare och han skickade den vidare in framför mål där Lacazette skarvade bollen till Pepe som placerade in 3-0.

Efter ett fint anfall ökade Arsenal på till 4-0. Lacazette klackade bollen till Willian på mitten av gäster as planhalva och han hittade i sin tur Balogun som fintade bort Millwallmålvakten och rullade in bollen i nät. Millwall hyfsade i slutet av matchen till siffrorna när Mitchell gjorde mål på en hörna - läs och häpna, ännu ett insläppet hörnmål.

Om ingenting oväntat inträffar blir Arsenals nästa match mot Chelsea på söndag.