Medlemmar: 5313 st.
Visa menyn
ons 28 jul 2021 kl 16:00
4 – 1
(1 – 1)
London Colney
WatfordWatford

Arsenal körde över Watford

ons 28 jul 2021 kl 17:22

Åtta mål på en vecka. Arsenal har växlat upp under försäsongen - idag gästade Watford Colney, och The Gunners körde över gästerna.

Tidigare i veckan gästade Millwall Colney och fick stryk med 4-1. Idag var det Watfords tur att åka på förlust med samma siffror. Artetas Arsenal börjar övertyga mer och mer i offensiven efter en något knackig start på försäsongen i Skottland.

Matchen spelades bakom stängda dörrar på Colney och rapporterades först i efterhand på Arsenal.com där matchen kunde ses. Arsenal började positivt direkt i matchen när Willian satte Eddie Nketiah på språng längs sin vänsterkant. Eddie vände bort sin gubbe och klev in ett par steg centralt och klippte till. Rob Elliott i Watford-buren var chanslös och Nketiah fortsätter sin målskörd under försäsongen.

Watford satte sedan lite högre press, och fick till ett skott så att Leno, som är tillbaka med laget, fick kasta sig och rädda till en hörna. Kvitteringen skulle dock komma. Strax före halvtid sölade Elneny med bollen i egen box och danske Zinckernagel kunde sätta dit 1-1. 

I andra halvlek var det dock bara Arsenal. Såklart genomfördes det i vanlig ordning en hel del byten, och det blev bra fart på anfallsspelet. Först hade Pepe ett fint läge, men missade målet med ett par centimeter. Ett tag senare blev Maitland-Niles nerdragen i boxen och straff till Arsenal. Lacazette tog hand om den och var stensäker. 

Inte allt för långt därefter satte födelsedagsbarnet Smith Rowe fart och spelade in en boll på Kieran Tierney som dundrade in 3-1. 

Men matchens snyggaste mål stod Miuguel Azeez för. 18-åringen fick bollen till sig efter en kort hörna, vände upp och skruvade in den i bortre. Ett riktigt fint mål av den unge mittfältaren. 

Det fanns bud på ytterligare mål. Det var stolpträff och ett par skott som ven utanför Watfords bur. Men matchen slutade 4-1. 

Nästa match spelas på söndag mot Chelsea - en match ni kan se på arsenal.com. Mer info om det kommer till helgen.