Selhurst Park
Domare: Anthony Taylor

Arsenal öppnade säsongen med seger

tor 16 jun 2022 kl 10:35

2-0 på Selhurst Park. Arsenal öppnade säsongen på bästa tänkbara sätt denna fredagskväll.

Det var med spänt förväntan som Arsenal klev in i Premier League-spel. Truppen var spetsad med en rad intressanta nyförvärv och dessutom var William Saliba tillbaka på riktigt efter att ha varit utlånad i tre säsongen till den franska högstaligan.
Han, Oleksandr Zinchenko och Gabriel Jesus fanns alla med i den startelva som Mikel Arteta valde att spela - ett lag som bortsett från en bakom-stängda-dörrar-träningsmatch på Colney gått igenom försäsongen med bara segrar.

The Gunners inledde matchen på ett fint sätt och hade bra kontroll och skapade en rad vassa chanser under den första delen av den första halvleken.
Den bästa hade Gabriel Martinelli efter Jesus soloräd, men skottet gick utanför.
Ledningsmålet skulle dock komma under den här perioden - för i den 20:e minuten nickade Martineli in 0-1. Zinchenko skickade tillbaka hörnbollen in i boxen och där fanns brassen och gjorde sitt och Arsenals första mål för säsongen.

Efter den fina starten mattades Arsenaldominansen av och Palace kunde jämna ut spelet sista 20 av första halvlek. Hemmalagets bästa chans hade Odsonne Édouard som i bra läge nickade. Aaron Ramsdale, som haft ett par småsvajiga bollbehandlingar, räddade till hörna.
Halvleken rundades av med att Granit Xhaka varnades för filmning.

Efter paus tog hemmalaget över allt mer av spelet och The Gunners hade första 20 svårt att få till något vettigt anfallsspel.
Under Palacepressen stack en räddning som Ramsdale gjorde ut då han snabbt var ute och avstyrde Eezes friläge. Annars kunde den utmärkte Saliba och Gabriel i mittförsvaret ta hand om det mesta som The Eagles hotade med.

När Arsenal hade rett ut det mesta av Palaceattackerna och fått mer ordning på spelet efter ett gäng byten kom så 0-2. Bukayo Saka fick bollen i högerytterläget och skickade in den stenhårt i boxen. Där styrde Palacemittbacken Marc Guéhi in den i eget mål.
Game over.

Sista tio minuterna av premiärfajten blev tämligen lugna. Palace skapade inte värst mycket tryck och Arsenal kunde enkelt spela av matchen och inkassera tre poäng.