Arsenal inledde Dubailägret på bästa sätt. Och körde över Olympique Lyonnais.

Mikel Arteta ställde som förväntat upp med sin "hemmaplanselva" när Arsenal träningsspelade mot Lyon i Dubai. Dick fanns varken Emile Smith Rowe och Oleksandr Zinchenko med.
Den franska ligaåttan kom till spel med ett starkt lag.
Men på planen i värmen var det bara Arsenal.

The Gunners hade i princip total kontroll över allt i den första halvleken och skapade en rad chanser. Tre av dem resulterade i mål.
1-0 kom på hörna i den 19:e minuten när Gabriel kom upp fint på Martin Ödegaards boll och sen small det bara i nätet.
2-0 i den 33:e minuten var ett snyggt anfall där Fabio Vieira lirade diagonalt i en kontring så att Eddie Nketiah fick fritt läge. Anfallaren var iskall och rullade bollen på "fel" sida om Lopes i Lyonkassen.
3-0 var det snyggaste målet. Fabio Vieira smällde upp bollen i krysset från distans efter fint passningsspel. Målet kom sex minuter före vilan.

Noterat från den första halvleken i övrigt var att Reiss Nelson hade ett skott i stolpen och att både Gabriel och Vieira hade fina chanser.

Efter paus fortsatte Arsenaldominansen. Eddie hade en boll i mål men var avvinkad för offside. Marquinhos sköt i ribban och hade sedan ett nytt kanonläge som han brände.
Med 23 minuter kvar bytte Arteta ut nio startspelare och det blev mer av en U21-match, då Lyon också gjort massa byten. Arsenal var dock fortsatt det bättre laget även om det inte blev några fler mål.

När matchen var slut och vunnen med 3-0 skulle så klart en helt meningslös straffsparksläggning göras. Och det blev nog en av de värsta som någonsin skådats. Karl Hein räddade fyra av Lyons fem straffar. Vi var aningen bättre och lyckades göra två baljor. Marquinhos och Matt Smith satte de två första.
Det räckte för att ta ytterligare en seger mot Lyon.