(0 – 5)
Bramall Lane

Ny storseger för överlägset Arsenal

tor 15 jun 2023 kl 11:31

Storformen håller i sig. Arsenal körde över jumbon Sheffield United - och tog sjätte raka segern i Premier League.

Måndagsmatch på Bramall Lane i Sheffield. Arsenal var piskat att vinna - då titelkonkurrenterna Liverpool och Manchester City tagit trepoängare under helgen. Och som man gav svar på tal.
Det kunde ha stått 0-5 redan efter tio minuter. Så överlägset var Mikel Artetas lag.
Men det stannade vid 0-6 efter 90 minuter av sällan skådad utspelning.

The Gunners kom till spel med exakt samma lag som körde över Newcastle United - men skillnaden fanns på bänken. Mikel Arteta kunde för första gången sedan oktober välkomna Thomas Partey tillbaka.
Ghananen fick från sin plats se ett Arsenal som gick till hänsynslös attack direkt. Det hade inte ens gått 90 sekunder när den första chansen kom. Det blev ett trippelläge.
Declan Rice kom inte åt inspelet från Bukayo Saka som istället fick tillbaka bollen och sköt i ribban. Returen kom till Gabriel Martinelli som klackade snyggt - men chansen räddades på mållinjen av Jack Robinson.

0-1 skulle komma tre minuter senare, efter det att Arsenal barrikaderat The Blades box. Rice spelade snyggt in bollen i straffområdet och där mötte Martin Ödegaard på en touch och sköt The Gunners till ledning.
Efter målet fortsatte Arsenals press.
Och i den 13:e minuten betalade det hårda jobbet och det fina passningsspelet av sig. Ben White la ut bollen till Saka på högerkanten. Engelsmannen tig sig enkelt förbi förre Arsenalspelare Auston Trusty och skickade den in i boxen.
Där var Jayden Bogle så pressad och stressad att han spelade in den i eget mål.
0-2.

Nu handlade det snudd på om sekunder innan 0-3 kom. För nästan direkt efter avspark plockade Arsenal av Sheffield United bollen, spelade igenom hela Blades lag och där på vänsterkanten kunde Gabriel Martinelli sätta trean.
Det var skrattretande skillnad mellan lagen och morsan trodde inte sina ögon när hon hade missat två mål efter att ha varit ute i köket och hämtat kaffe.
Chris Wilder var så trängd på Unitedbänken att han agerade omgående och bytte ut Oliver Norwood och satte in Ben Osborn för att få stopp på blödningen.
Men inget hjälpte.

Dryga tio minuter senare kom 0-4. Efter stenhård press kunde Martinelli spela loss Kai Havertz som pricksköt fyran bakom en chanslös Ivo Grbic i hemmakassen. Sex minuter före vilan skulle Declan Rice också hamna i målprotokollet. Arsenal hade haft bollen en lång stund innan Saka spelade in den till West Ham-förvärvet som enkelt bredsidade in 0-5 - hans femte fullträff den här säsongen.
Sheffield United hade ett läge i första halvlek. Oli McBurnie kom fri med David Raya som räddade - men det var offside.

Matchen var naturligtvis avgjord sedan länge när spelarna klev in på planen för den andra halvleken. Många hemmafans hade dessutom gått hem. Men Arsenal pumpade på - och 13 minuter efter omstarten kom 0-6.
Jorginho spelade loss Kai Havertz på högerkanten. Han hittade Ben White i en fin yta i boxen och högerbacken klappade till med vänstern (!) och fick perfekt träff.
Efter målet luftade Arteta truppen igen. En krasslig Saka hade klivit av redan i paus och nu kom Cedric Soares, Leandro Trossard, Gabriel Jesus och Thomas Partey in.
Det blev inga fler mål i matchen trots att The Gunners hade ett gäng fina chanser sista 20.