Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
Premier League
lör 9 mar 2024 kl 18:30
2 – 1
(1 – 1)
Emirates Stadium
BrentfordBrentford

Havertz matchhjälte när Arsenal slog Brentford

tor 15 jun 2023 kl 11:32

Arsenal var på väg att tappa mark i titelstriden. Då klev Kai Havertz fram. Och frälste Arsenal

Man kan säga att det här var en Premier League-match mellan Arsenal och Brentford som var som alla förväntat. I alla fall till fjärde stopptidsminuten innan pausvilan.
Då sölade Aaron Ramsdale med bollen - och Yoane Wissa kunde bryta in 1-1.
Den lugna och behagliga tillställningen spetsades till ordentligt.
Men det skulle ordna sig.

Mikel Arteta tvingades göra två ändringar i sin startelva. David Raya var cup tied och Gabriel Martinelli fotskadad. Aaron Ramsdale, som spelat en match på tre månader, vakade kassen och Leandro Trossard vikarierade på vänsterkanten.
Till en början var allt frid och fröjd. Arsenal hade total kontroll, men till skillnad mot ligamatcherna efter nyår saknades spetsen och trots det stora spelövertaget var de heta chanserna lätträknade.
Bortsett från Trossards läge och Jakub Kiwiors nick på den efterföljande hörnan i tredje minuten så hettade det till först i minut 19.
Ben White skickade in ett fint inlägg som Declan Rice snyggt kunde nicka in. Det var mittfältsgeneralens sjätte ligamål för sin nya klubb.

När alla gick och väntade på paus klantade Ramsdale till det rejält för sig och det skulle kosta. Han fick bollen men dröjde för länge - och Wissa hann få dit foten och bollen for retligt in i målet.
Trots irritationen fick målvaktsvikarien stöd på väg in till pausvilan.

Direkt efter paus skulle jakten på ett nytt ledningsmål dra igång. Men det genererade mest hörnor. Bästa läget hade Brentfordanfallaren Ivan Toney som på chans drog iväg ett långskott när han såg att Ramsdale var långt ute.
Arsenalkeepern gjorde dock en fin räddning.
Fram till 75:e var det mest hörnbrottningar, straffsituationer som inte resulterade och allmänt spelövertag. Det kändes som att det skulle bli en sådan där klassisk match där inget går vägen och tunga poäng tappas i racet om ligaguldet.

Med kvarten kvar träffade Declan Rice distansskott kryssribban och den där tidigare beskrivna känslan blev inte svagare. Skulle det här bli kvällen när Arsenal sumpade på förhand givna poäng på hemmaplan mot ett halvkrisande Brentford?
Icke.
För med fyra minuter kvar att spela klev Kai Havertz fram och räddade Arsenal.
Trycket mot Mark Flekken blev att hårdare.
Ben White skickade på nytt in ett fint inlägg som tysken fick fin träff på. Brentfordkeepern fick händerna på bollen, men träffen var för bra och 2-1 var ett faktum.

På stopptid ville Arsenal ha straff igen, men efter VAR-koll bestämdes att tröjdragningen på Gabriel inte var tillräcklig. Nu spelade det mindre roll för Emirates Stadium fick jubla.
Efter sex minuters stopptid blåste Rob Jones av.
Och sjunde raka segern i Premier League var på kontot.
Arsenalspelarna jublade och Aaron Ramsdale kunde pusta ut.