Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis v Milner - Arsenal v Liverpool.

Fortsätter fina hemmasviten mot Liverpool?

mån 24 aug 2015 kl 11:46

Arsenal har ett bra facit hemma mot Liverpool de senaste åren. Kan den trenden hålla i sig när storlagen drabbar samman ikväll?

Arsenal har tre raka hemmavinster mot Liverpool och många av oss minns gärna vårens 4-1-seger där The Gunners spelade kanonfotboll.
Ikväll kommer Liverpool till norra London igen.
Och de gör det med två raka ligasegrar i bagaget.
Arsenal å sin sida har öppnat PL-spelet med en seger och en förlust.
-Vill du ha en bra säsong måste du vara stark hemma. Normalt är vi det och ikväll är det en bra möjlighet att visa det, säger Arsene Wenger.

The Gunners får klara sig utan skadade Jack Wilshere, Danny Welbeck och Tomas Rosicky. Dessutom verkar det som att Mathieu Flamini har ankelproblem och kanske inte tar plats på Arsenalbänken.
I Liverpool är det frågetecken för lagkaptenen Jordan Henderson som linkade av fotskadad mot Bournemouth förra måndagen när Pool vann med 1-0 på Anfield.
Saknas gör också Daniel Sturridge, Joe Allan och Jon Flanagan.

Liverpooltränaren Brendan Rodgers har aldrig vunnit mot Arsenal på bortaplan under sin tid i Liverpool. Enda poängen kom 2013 när det blev 2-2.
- Om vi åker dit och gör en insats som vi vet att vi kan göra och hålla oss till vår matchplan är vi övertygade om vi kan få ett resultat. Om du tittar på de tio senaste matcherna som Arsenal förlorat på hemmaplan ser man att laget som vunnit i snitt har fyra skott på mål, 43 procents bollinnehav. Det säger att du kan åka dit och inte dominera bollinnehavet, men du måste dominera ytorna.

För Arsenal gäller det att få hemmaspelet back on track. The Gunners svarade upp direkt med en 2-1-seger borta mot Crystal Palace efter premiärförlusten mot West Ham.
- Vi måste ta fram våra normala styrkor som vi har hemma. Självförtroendet är kopplat till det senaste resultatet. Vi vet att det här är en väldigt viktig match och att resultatet är viktigt. Inte en match som avgör om vi kan vara med och slåss om ligaguldet, men i våra huvuden ett väldigt viktigt resultat.

Troliga startelvor

Arsenal: Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis, Giroud

Liverpool: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Can, Milner, Lallana, Coutinho, Benteke, Firminos

Arsenal v Liverpool på Emirates Stadium

2014/2015
Arsenal v Liverpool 4-1
Premier League
Mål, Arsenal: Bellerin, Özil, Alexis, Giroud.

2013/2014
Arsenal v Liverpool 2-1
FA-cupen
Mål, Arsenal: Oxlade-Chamberlain, Podolski

Arsenal v Liverpool 2-0
Premier League
Mål, Arsenal: Cazorla, Ramsey.

2012/2013
Arsenal v Liverpool 2-2
Premier League
Mål, Arsenal: Giroud, Walcott.

2011/2012
Arsenal v Liverpool 0-2
Premier League
Mål, Arsenal: -.

2010/2011
Arsenal v Liverpool 1-1
Premier League
Mål, Arsenal: van Persie.