Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Titta, Wenger, en vänsterback på The Vetchs lillebror

Davidsson och Mannen
lör 14 jan 2012 kl 13:21

Nu skall våra krigare till fotbollsatleter plocka fram pass, pesetas och p-piller för att lämna England och bege sig till grannlandet Wales. Väl där skall de angöra ligans näst minsta arena, nämligen Swansea Citys The Liberty Stadium. Swansea har varit hemmahörande på Liberty Stadium sedan sommaren –05, då de lämnade den gamla Vetch Field för moderniteter och komfort.

Hur Liberty Stadium är att spela på vet jag, som vanligt, väldigt lite om. De som besökt den utrycker oftast att det är den är ganska charmig för att vara en så kallad modern arena. Annat lär det ha varit på gamla The Vetch. Den lär inte allena varit snäll, mysig och gästvänlig, varken för spelare eller för besökande publik. För när marken, 1912, köptes loss från Swansea Gaslight Company, för att göras om till fotbollsarena gick arbetet så tillväga att läktare restes medan spelplanens betonggolv, på grund av rådande ekonomiska omständligheter, fick behållas. Grrr, inga mjuka papper för den tuffa skiten där inte. Och om inte annat så måste denna betongplan ha haft en danande effekt för dagens bolltrillare och man nästan drömmer om att få se killar som Steve G, Christiano Ronaldo eller varför inte random barcaspelare få idka sitt levebröd under sådana förutsättningar.

Dessa funderingar är dock historia och när säsongen 11-12 nu har vänt, kan Swansea se på sig själva med respekt. Ett kreativt och bollvårdande spel matchat med en tolfteplats i tabellen kunder verkligen vara sämre. Men sämre måste det ändå bli för dem, när de nu på söndag eftermiddag får besök av världens vackraste klubb, nämligen Arsenal. Ett Arsenal som även de/vi varit med om lite berg och dal baneliknande förstahalva av säsongen. Kass start blev spikrakt uppåt, som nu tyvärr planat ut och nästan krökts nedåt. Så får det inte vara utan återkrökning till det uppåtriktade är vad som gäller. Om inte annat för att boosta oss inför nästa helg.

Watfords gamla skyttekung Danny Graham har gjort flest Swanseamål i år, men även den gamle chelseajunioren Scott Sinclair har visat framfötterna målmässigt. Den du, och Arsène Wenger, bör hålla ett vakande öga på är dock lagets vänsterback, Neil Taylor, som gjort den långa vandringen från shittys juniorlag, via det walesiska conferencelaget Wrexham till Swansea och det walesiska landslaget.

För om vi nu kan enas om att Arsenal har problem på vänsterbacksplatsen, så kan Neil Taylor vara lösningen. En så kallat modern ytterback, men offensiva kvalitéer men även med en dokumenterad defensiv styrka. Ung och fortfarande utvecklingsbar borde han vara något i Wengers smak. Med ett kontrakt som går ut sommaren 2015 och redan EPL-van öbo, beräknas han dock ha ett marknadsvärde på ungefär £ 6,5 miljoner, vilket kan bli en käpp i ett eventuellt transferhjul.

Vilken Arsenalsspelare som kommer få tampas med Taylors moderna ytterbacksspel på söndag, är tämligen oklart. Det snackas om att Mertesacker, tillsammans med Rosicky, är sjuk, Coquelin är som ni vet skadad och Djourou tillbaka från avstängning. Detta medan högerkantens mer offensiva del brukar abonneras av en TW14 som är allt annat än på G. Både JD och TW har varit enormt matta senaste månaderna varför jag åtgår ifrån att de kranka tillfrisknar rekordsnabbt och vill se följande startelva:

Szczesny
Yennaris – Koscielny – PM4 – Miquel
Song – Arteta – Rosicky
AOC – Kung Persie – Arsjavin

På bänken sitter Henry och myser bredvid, för inhopp redo killar så som, Benayoun och Ramsey. Men så många andra potentiella matchdeltagare finns det inte att tillgå just nu. TW14 får väl som vanligt spela, men annars är det ganska tomt. Chamakh och Gervinho är på väg till ACoN, Park verkar inte vara värvad till a-laget medan Squillaci har fått på tok för mycket speltid för att framstå som säljbar.

Nu möter vi återigen en nykomling, ett Swansea vi senast besegrade endast tack vare en tavla från en annars stensäker Vorm. Ett Swansea som på de senaste sex matcherna bara tagit en poäng mindre än vi och som inte bara kommer bli en svår nöt att knäcka, utan också är en rakt igenom nödvändig nöt att knäcka. Dels eftersom vi, klantade till det rejält för oss när vi skulle gå igenom vår ”lätta” ligamatchsvit, men också för att vi verkligen behöver ett riktigt positivt besked inför nästa veckas match mot manu. Kan man säga att ligan är på väg in i ett kritiskt läge för oss, så är det läget nu och de kommande veckorna. Låt oss hoppas på att Henry talat förstånd och återinfört vinnandets självklara nödvändighet i truppen. För det kommer sannerligen behövas.