Medlemmar: 7270 st.
Visa menyn

Silly Walk down the Losers Lane. Betyg 1 till 5

Davidsson och Mannen
mån 23 jan 2012 kl 08:36

Ni vet alla hur det såg ut och ni vet hur det slutade. Här har du betygen:

Szczesny: 3/5. Hade inget att göra på de båda målen och var ute och fladdrade lite i sidled vid ett tillfälle. Men i övrigt underbart bra. Lät bli att gå på den klassiska ”jag siktar på bollen men tar spelaren, oups” och åkt på en straff, när Wellbeck kom framstörtande. Bra på fasta situationer och lagom skrikig.

Djourou: -/5. Ja, vad skall jag göra? Jag vill inte sparka på någon som ligger ned, speciellt inte en på en snubbe som verkar jättetrevlig och en spelare jag hoppats mycket på genom åren. Men vad skall man göra? Han gjorde ju inte ett enda rätt under den första halvlek han tvingades spela. Inte ett initiativ offensivt och ständigt felplacerad defensivt. Han blandade passivitet med okontrollerat fladdrande och gav Nani tid och oceaner av yta att trixa runt, med sina fjantiga överstegsfinter, på. Jag är hemskt ledsen, men detta var uselt. En viss tröst är kanske att han har det obefintliga understödet från övriga lagkamrater att skylla en viss del av bedrövelsen på.

PM4: 3/5. Bra match av tysken. Är lite för snäll och ser ut som Bambi på is, men står rätt och är förbluffande säker med fötterna. Räddade Szczesny (och övriga försvarskollegor) vid ett par tillfällen. Tog bort det han skulle ta bort.

Koscielny: 4/5. Kvällens bästa Arsenalspelare och Wengers bästa insats (när han vågade satsa på en spelare med så ringa erfarenhet). Tog bort vad han skulle ta bort, var lagom elak vid rätt tillfällen och älgade framåt på ett underbart, kanske inte vackert men ändå, sätt.

Vermaelen: 2/5. TV5 är en underbar mittback, men som vänsterback hade han igår ingen jättelycka. Kändes nästan både lite felplacerad och lite nycomebackad, på något sätt. –Men vänta nu, han gjorde ju comeback igår, och det var ju på fel ställe i banan. Och ja just det. Vi har ju inga vänsterbackar, vi har ju valt att inte handla in några sådana, trots att behovet borde vara uppenbart. TV5 skulle absolut ha givit Arsjavin understöd vid manus segermål och han släppte sin markering på Valencia vid dennes mål, så nja, godkänt med nöd och näppe.

Song: 2/5. Bedrövlig förstahalvlek, där han spred bollarna hej villt och inte alls timade sina försvarsingrepp. Som sig bör så gjorde han en mycket bättre andrahalvlek, vilket gör att han ändå landar på godkänt. Borde även han ha stöttat Arsjavin bättre vid 2-1-målet, på samma sätt som han borde stöttat Djourou i första.

Ramsey: 2/5. Efter att ha varit felstavad av Viasat, blev han liksom aldrig sig lik. Plus för att han faktiskt tog några skott och för att han sökte lediga ytor, men stort minus för att han stannade upp spelet något enormt, framför allt i de kontringslägen vi hade under första halvlek. Godkänd, men inte mycket mer.

Rosicky: 3/5. Bra match, bra tempo och bra passningsspel. Som vanligt enormt uppoffrande i försvarsspelet, med ett högt passningstempo och en briljant speluppfattning och timing. Kanske årets bästa Cesc Fabregas, vem vet?

AOC: 3,5/5. Mycket bra insats av denne engelske yngling. Visade med tydlighet att begreppen ”modernt ytterspel” och ”Arsenal” inte står i ett konsekvent motsatsförhållande, vilket man lätt kan tro nu för tiden. Jag har varit inne på det tidigare, och jag säger det igen: Denne kille skall starta, denne kille skall få speltid och denne kille skall inte bytas ut. Lyckas kombinera fart med dribblingar och ljuvligt passningsspel. Löjligt bra framspelning till målet där han drog med sig Krull 1 (var det väl?) och gav RvP både yta och smörpass. Plus i kanten även för Wenger som köpte honom i somras.

RvP: 3,5/5. Spelade 1-1 med sig själv när han borde förvaltat Rosicky (läs: Smalings) gåva på ett bättre sätt för att sedan var klinisk vid kvitteringen. Gick ned och sökte boll när han inte fick något att jobba med och vem kan klandra honom? Bra samarbete med AOC.

TW14: -/5. Nej, det här går inte. Jag vill inte. Jag mår nästan illa av mig själv och hur jag känner inför Walcotts insats igår. Vi spelar med tio man, i nästan hela matchen. Hade några bra minuter i början av matchen när han utgick från vänsterkanten och gick in i banan. Men passade då på att slå stenhårda passningar en sisådär 25-30 meter från trolig mottagare. Och han lyckades med konststycket att gå på utsidan även under sin tid som vänsterytter, trots att Jones låg ned ett tjogotal meter bakom honom. Nej, jag är hemskt ledsen, men den här killen fyller ingen som helst funktion i laget. Förutom att han borde reta upp allt och alla med sina högst osköna gester och sitt enormt asynkrona hojtande efter andras, som han verkar uppleva det, misstag.

Yennaris: 3/5. Inte Venerisk som någon vid bordet bredvid skrockade sig till att felhöra. Oerhört lovande insats, med följsamma överlappningar (även om TW14 inte verkade förstå vad som hände) och ständigt i vägen i försvarsarbetet. Jag ser gärna mycket mer av denne yngling, i väntan på att Sagna är match-fit. 

Wenger: 1,5/5. Stort plus för att han hade AOC i startelvan och för att han tog ut Djourou i paus (skadad?), men vad i hela friden tänkte han på när han tog ut planens kanske hetaste snubbe för isglassen Arsjavin? Jag hade inget emot att se Arsjavin på planen, men varför låta TW14 vara kvar, när han inte presterat det minsta av värde, under hela matchen?

Mike Dean: 2/5. Gjorde lite det som verkar vara modernt just nu, han släppte matchen dit matchen själv ville och det är ju lite gulligt i sig. Gav Arsenal den elfte raka förlusten med Dean som domare och den som tror på slumpen kan ju fortsätta att göra det. Borde varnat Rooney (ja, manu-Mats, det är sant) för dennes ständiga filmande.

Arsjavin fick bära hundhuvudet för Wengers bristande coachning och saknade understöd i defensiven. Men om sanningen skall fram så bidrog han inte med så mycket av värde heller. Undrar vad han tänker om sin situation. Ständigt mobbad av Wenger som antingen bänkar honom, tar ut honom först av alla eller spelar honom i fel position. Ingen kul dag på jobbet för vår lille ryske scout. Hoppas han snart lyckas ta fram det vi hoppas att han fortfarande har kvar i sig. Park såg jag byttes in och slog en bra passning ut till stoppskylten på högerflanken. Annars inte mycket mer.

Denna match väcker ett stort antal frågor: Är vi faktiskt så här bra att bara vara ett par individuella misstag och en coachmiss från att spela lika med manu, eller hade de bara en dålig och skadefylld dag på jobbet? Vad sade RvP egentligen till Wenger när AOC byttes ut mot Arsjavin? Hans ögon signalerade inte feelgood, så vad håller på att hända i den relationen, egentligen? Hur i hela friden kan Wenger förklara det logiska att ge Theo Walcott 90 minuter+ vecka ut och vecka in, utan att han levererar det minsta?

Vad ser han i Walcott som vi andra så totalt missar? Vad händer nu med Arsjavin och hur kommer dagar som gårdagen påverka RvP´s tankar om framtiden? Och hur ser styrelsen, eller vem det nu är som sitter på pengarna, på vår situation? Jag har inga svar, men ser framför mig en potentiellt ganska turbulent närframtid. Jag har tidigare lovat ett Åtgärdsprogram och det kommer att komma i veckan. Jag lovar.