Medlemmar: 7272 st.
Visa menyn

Headmaster D&M delar ut betyg

Davidsson och Mannen
sön 29 jan 2012 kl 19:00

Asså, det här med att få blogga på Arsenal Sweden, det är en rätt fräck grej det. Man får skriva random lull-lull, dra ihop den riktiga verkligheten med den man själv lever i och får hitta metaforer och bilder för livet såsom Arsenaladdict. Utan att någon (okej, hej VD Lander) lägger fingrarna emellan. Men det svåra är att man ibland åker på att försöka sätta betyg på spelares insatser när första halvlek är ”hej, kom och hjälp mig” och den andra utvecklar sig till ”Arsenal, the way that I use to know You”, vilka liksom inte skall gå att få i hop i samma match. Men jag gör ändå ett försök, varsegoda.

Fabianski: 3/5. Började så illa att man blev nervös genom att sprida sina bollar a la Szczesnys debut, vara allmänt Almunia i straffområdet och lämna returer som rena rama Fabianskin. Detta sattes i bjärt kontrast till andra halvlekens pondus, platstagande och filbunkslugn, i luft såsom på marken. Inte helt kass, utan bra match.

Coquelin: 2,5/5. Tappade en del i positionsspelet (läs: i första halvlek) och var inte lika framträdande offensivt som han borde varit, men ändå på klart godkänd och på gränsen till bra. Detta eftersom han aldrig gav sig, han slutade aldrig att försöka och kämpade som f-sen. Höll sig även på sin plats i banan och gick inte i JD-fällan med att söka sig för centralt i banan. Bra jobb.

PM4: 3/5. Såg som vanligt sävlig ut och brast något på upprinnelsen till 1-0-målets hörna, men var i övrigt riktigt bra. Stångades på som han skulle och fungerade fint med Kocielny. Det ser liksom inte så svårt ut med PM4 och han gör det heller inte så svårt. Och det kanske är det som är det stora med hans små, små mittbacksgester.

Koscielny: 4/5. Snudd på andra raka bäst-i-laget-insatsen, endast slagen av Ni Vet Vem. Så elak, så aggressiv och så rätt. Grym löpning som gav 3-2-straffen, som gjorde att man fick Tony Adams-feelings. Ståpäls all around. Koscielny är mannen.

Vermaelen: 2,5/5. Kom bort sig på 1-0-målet och hamnade i skuggan av PM4 och LK6, men ändå en, med beröm, godkänd insats på helt fel placering i banan. Grymt skönt när han faktiskt, vid ett par tillfällen, följde med upp i anfallen och vågade spela så kallad modern ytterback. Stort sparkapital vi har i denne kille, i denne kämpe, i denne titan. När han får spela mittback...

Song: 2,5/5. En numera smått typisk Song-insats: Bedrövlig i första och tämligen grym i andra. Så otroligt spelskicklig och så otroligt vaken i sitt passningsspel. Kompetent j-vel, den där Song.

Ramsey: 2/5. Godkänd på gränsen till bra. En bättre insats än på mycket länge, som alla andra så klart, på grund av sin andra halvlek. Jag var blindgalen på, bland andra, honom i första, men sedan började han plötsligt röra sig med bollen i andra och vad kan man då annat gör än att bara förlåta honom?

Rosicky: 3/5. Bra passningstempo och bra fart med bollen. Hela tiden rättvänd och när han inte är det så kommer hans grymma glidtacklingar som ett brev på den gamla Posten. Känns liksom som att mittfältet får mer fart med honom som del i det och jag hoppas att han får vidare speltid, även nu när Arteta verkar vara tillbaka.

TW14: 2/5. Jamen vad f-sen. Killen höll bollen på marken, gick faktiskt in i banan ett par gånger och lät bli att tjonga inläggsparodier i blindo. Och det måste väl anses vara ett fall framåt? Så otroligt skönt att se att han fick göra mål: Efter en Villa-rensning som slumpstudsade på hans axel och in... Men det är väl så det skall vara för en kille som kört fast. Det kanske krävs lite klassisk bonnatur för att bollen skall börja rulla rätt. Och fortsätt håll den på marken, Theo!

RvP: 4/5. Knäppte Koscielny på nosen och blev MoTM i och med sina två mål. Vad kan man mer säga? Iskall, självklar och Robin van Persie. Straffar med klass. Och att fira 3-2-målet genom att springa fram till TH14 och hoppa upp i dennes famn var som lättnaden när en cirkel äntligen sluts. Två världar, en gyllene framtid?

AOC: 3,5/5. Den ende i laget som kan stoltsera med två bra halvlekar. Känns ibland som en korsning mellan Arsjavin och Walcott. AA´s låga tyndpunkt, aviga finter och centrala sökande korsat med Walcotts tempo och acceleration. Fast bara så mycket bättre. Och bara 18 år. Helt sjukt. Snubben skall starta samtliga matcher 2012, om du frågar mig.

Wenger: 5/5. Ja, men precis. Snubben i dunsovsäcken får full pott av mig, endast för den hårtorksblåsning han måste givit killarna i pausen. Som om 11 nya hade klätt på sig Arsenaltröjan (okej; 10 nya plus AOC). Bara Wenger inte får för sig att denna vinsten är ett tecken på att vi inte behöver storhandla i morgon och på tisdag. För det behöver vi.

Så i morgon är det arbetsdag. För dig, mig och för Wenger. Låt oss sova sött med den här matchen i ryggen, men låt oss jobba hårt både i morgon och på tisdag. För Wenger har en del arbete kvar att göra. Vänsterback, central kreatör och grym ytter att matcha AOC´s ljusa framtid, måste inhandlas. Då är vi med igen, då är vi game. Fram tills dess. Låt oss njuta av att vi fortfarande har chans på trofé denna högst märkliga säsong.

Cheers!