Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Headmaster Ritual. Betyg 1 till 5. 229:e målet

Davidsson och Mannen
lör 11 feb 2012 kl 17:48

Arsenal lämnade Bolibompadraken hemma för att ikläda sig Tinky Winky-outfitten på en ganska trött första halvlek på Stadium of Light. All trötthet var som förbytt när klockan lämnat Språka på serbokroatiska för femryckets sista nedräkning. Vi vet alla hur det gick. Vi vet resultatet och vi känner igen känslan i magen. F-n vad bra vi är. F-n vad grymma vi är och f-n vad vi är kapabla att vända matcher som vi egentligen redan har förlorat. Du säger tre poäng och ett gott steg närmre che£sky. Det gör jag med, men jag säger även följande:

Szczesny: 4/5. i 60:e matchminuten stod tiden stilla, men inte lille Wojciech. I den 62:e gjorde tiden det ånyo, men inte vår lille Wojciech. Och så stor han gjorde sig i 78:e minuten och så kall kille han var när det ven som hetast kring hans nyklippta öronsnibbar. Tung kille, denne Wojciech.

Sagna: 4/5. Jag gillar verkligen Coquelin, Yennaris och även Jenkinson. När mitt FIFA 12 matchar verkligheten stoppar jag in Frimpong på högerbacken utan problem. Men ingen är som Sagna. Ingen matchar Sagna. Tillbaka och så tillbaka han var. Hela tiden på språng, hela tiden passningsbar och så verkligen försvarande när så behövs.

TM4: 3,5/5. Hårda män slår hårda passningar, sedan får TW14 säga vad han vill om saken. Så dominant han var under den tid han fick spela i andra halvlek. Extrem otur vid skadan och målet och det är bara att hoppas att den inte är allvarlig utan låter honom snart vara åter.

Koscielny: 4/5. Än slank han hit, än slank han dit. Och än tog han bort Sessegnon helt ur matchen. Man tror att killen är på väg ut och handla korv, men ändå lyckas han återta sin ursprungliga, och ofta helt geniala, position. Elak j-vel jag absolut inte vill vara utan.

Vermaelen: 3,5/5. Får inte lika mycket uppmärksamhet när han är förvisad till kanten. Men sådant arbete, sådan förmåga att vara i vägen och sådan vilja att offra sig. Killen säljer sig aldrig för mindre än överpris.

Song: 3/5. Jag känner ju till det där om svarta sorgeband på armarna. Men tror ni att Songs vita kilometerar av hockeytejp runt vaderna måste vara en tribut till den förlorade platsen i ACoN's? Playmakers feet, enough said, säger D&M. En dag på jobbet som kunde varit bättre men även avsevärt sämre. Song är Song och det är gott!

Arteta: 3,5/5. Oj vad han inte märks, oj vad han inte syns, men oj vad nyttig han är för laget. Idag var han mer rättvänd och kom också mer in med fart i vassare lägen. Jag ser en gryende morgondag med stor spelintelligens bara han vågade vara mer stor fisk i liten klubb än liten firre i storklubben Arsenal.

Rosicky: 4/5. Som Simsons styrka satt i håret, flög Tomas' lockar över hela Stadium of Light denna eftermiddag. Så brittisk han var idag, med glidtacklingar som outshinade samtliga Sunderland, med skott som togs 11 gånger av 10 och med djupledspassningar som ständigt sökte medspelare i fart. Inte allt gick hem, men som han drev på och upp tempot.

TW14: 2/5. Jag har för mig att det var Liverpool FC's enda rätt i en ständig rad av fel, Bill Shankly, som en gång hävdade att ”om gud hade velat att vi skulle tjonga höjdbollar, så hade han odlat gräs i himmelen”. Och ungefär så är det med TW14. Håller killen bollen på marken så är han adekvat och användbar, gör han det inte är han det inte. Idag höll han dem på marken, men kom ändå inte riktigt till sin rätt. Lika självklart rätt han var mot Martin Olsson, lika tveksam var han mot Richardson med dennes digra understöd.

RvP: 3/5. Enormt belastad med randiga ryggsäckar och ändå så pass involverad i vårt spel. Såg ut att trivas tillsammans med Rosicky och dennes passningsfot. Underbart att vi kunde vinna utan att Robin gjorde målet. Och underbart att han en sådan spelare som tar upp så stor plats och därmed skapar så mycket yta till sina medspelare.

AOC: 2,5/5. Världens äldste 18-åring hade även han rejäl markering matchen igenom. Var på väg att skapa magi med sina ljuvliga löpningar centralt och skapar bara leenden med sin varma bollhand. En mellanmatch i pärlbandet av magi?

Mertesackers olycka blev Ramseys lycka och så lyckliga han gjorde oss. Så rätt, så Stade de Velodrome och så förlösande hans mål blev. Och kanske även så symptomatiskt när skottet gick stolpe, stolpe, in. För denna dag var inte en sådan där dag, denna dag var en sådan dag.

Henry fick göra ett sista framträdande i Barclays Premier League och på vilket sätt han fick göra det. Mål nummer 229 för klubben och ett så dj-la viktigt sådant också. Magi, magi och ett uns magi. Arsjavin slog det underbara inlägget vilket ledde till målet och det skall även han ha tack för.

Nike: 0/5. Som om inte vårt bortaställ var Tinky Winky as you know him, enough, så var vi idag tvungna att spela matchen i ljusblå sockor och brallor, vilket inte kan anses vara något annat än ett grande malör. Gör om, gör rätt, ni har betalt för att göra snyggt, inte göra bort killarna.

Suarez: 0/5. Nu vet vi att Suarez inte bara är en idiotisk rasist, utan även att han är en idiot. Skärp dig och gör allt annat än du gjort hittills.

D&M: 5/5. Full pott för första gången denna säsongen. Efter att ha vinkat iväg frugan till Beijing, varit hemma och VAB-att barn med kräksjuka i två dagar, roddat hem once in a season lagfotografering för lillkillen med en bil vars batteri behagat ladda ur sig, löste jag lördagen tämligen exemplariskt. Outsourcat dottern till lekkamrat, skjutsat till fotbollsträning och ändå hunnit till bolaget för att fixa matchöl, var jag helt väck vid avspark. Detta till trots timade jag in pizza i halvtidsvilan, lördagsgodis och en stund för  de små framför bompawebben, under matchen och allt flöt på till samtliga närvarandes glädje.

F-n vad nöjd jag är!

Up you Gunners. And up you Gooners of Sweden out there. Nu skall jag ha grogg!