Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är inte sugen på att släppa Xhaka i januari.

Arteta: "Vi vill behålla Xhaka"

tor 2 jan 2020 kl 19:27

Han har sagts vara klar för Hertha Berlin. Men Mikel Arteta har inga planer på att släppa Granit Xhaka.

Det var i mellandagarna som Granit Xhakas agent Jose Noguera gick ut och sade att mittfältaren ville till Hertha Berlin.
- Jag kommer säga det rakt och ärligt; vi har kommit överens med Hertha BSC och vill åka till Berlin. Det är vad vi har sagt till Arsenals klubbchef Raul Sanllehi och sportchefen Edu - och även till nye tränaren Mikel Arteta.
Och när schweizaren inte spelade mot Chelsea tog rykten ny fart.

Men igår, när The Gunners slog Manchester United, var Xhaka tillbaka i elvan. Han gjorde en ny stark match under Mikel Arteta.
Och den nye Arsenaltränaren har inga planer på att släppa Xhaka i januari.
- Jag har pratat med honom och ville förstå hur han känner. Hur han resonerade för att han inte kände att han var på rätt plats för att fortsätta sin karriär. Jag gav honom min åsikt och jag sade till honom att jag var redo att supporta honom från klubbens perspektiv. Och jag vill att hans lagkamrater backar honom så att han ändrar sig. Vi behöver honom. Jag tror att om vi kan göra det så kommer fansen svara upp på ett positivt sätt. Jag ser honom varje dag, hur han tränar och hans kvaliteter som spelare. Jag tror att han kan vara en väldigt viktig spelare för klubben.

Tror Hertha Berlin att de kan signa honom?
- Från mitt perspektiv så vill jag inte att han lämnar.
Kan han lämna klubben?
- Jag vill inte det. Jag har sagt nej till klubben och jag har sagt nej till honom. Sen kan jag inte kontrollera vad som händer i livet.