Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Shitty hemma blir till Wolves borta. Inklusive eventuellt kostråd.

Davidsson och Mannen
tis 10 apr 2012 kl 11:05

Nu har vi legat i storhelgens fosterställning, chippandes efter andan efter söndagens gastkramning. Somliga av oss har återvänt till vardagens arbetsplatstrygghet, andra har påsklov medan andra gör lite mittemellan. Oavsett så har vi alla den saken gemensamt att vi kommer hänga framför TV'n, datorn eller mot en bardisk onsdag kväll.

För i morgon onsdag möter vi staden Wolverhamptons stolthet Wanderers. Vanligtvis, på Mick McCarthys tid, innebar det inte bara konstant skaderisk, utan även tämligen överhängande risk för så kallade plumpar i protokollet. De var liksom aldrig bra, men hade någon form av Stoke light i sig, där kampen, lukten av blod och den potentiella eventualiteten att nedlägga en jätte förde de orangegula styrkorna framåt.

Idag vet vi egentligen inte hur läget är i Wolverhampton Wanderers. McCarthy fick sparken och ersattes av caretakern Terry Connor. Den effekt klubben önskade blev snarare motsatsen och Wolves fortsatte att sjunka djupare ned i tabellträsket. Detta adderat till de ganska digra ombyggnadsplanerna av Molineux Stadium, vilka vissa delar redan är igång och andra just framför oss, vilka rimligtvis måste sätta enorm press på klubben, dess ledning och deras spelare.

Av dessa anledningar är det nästan omöjligt att sia om hur Wolves kommer ställa upp och bete sig under morgondagens kväll. Antingen pumpar de på som de brukar/brukade göra, mobiliserar för en sista strid på desperationens brant eller visar de upp den höggradiga resignation som de gjort senaste omgångarna, då de nästan bara ställt ut dojjorna och väntat in krocken med NPower Football League.

mini_img_0256.jpg

Den vackra Billy Wright Stand. Bild: Manutd-Mats.

Arsenal, klubben i våra hjärtan, studsade å sin sida tillbaka till vinnarspåret och följde upp den bittra bortaförlusten mot QPR med att avvisa det lilla ljusblåa laget från Manchester i och med en, på gränsen till exemplarisk, insats senast. Det är nästan svårt att finna ord för den näst intill poetiska rättvisa 1-0-resultatet senast innebar. Förvisso spelade vi ligasegern till manu, men vi tog tre livsnödvändiga poäng i kampen om CL-spel nästa år och vi gjorde det på ett föredömligt sätt där vi aldrig slutade kämpa, aldrig slutade spela vårt egna spel och aldrig föll till föga för, eller blev bortkollrade av, ondskans fulstinkande tryne. 

Som ni minns så byttes Gibbs av och efter matchen fick vi besked om att han fått någon form av sträckning i bakre låret. Wenger talade om en eller två matchers frånvaro, vilket på Arsenalspråk lika väl kan betyda säsongen ut. Eller så står han likväl där på vänsterflanken i morgon kväll. Jag hoppas problemen är ringa, för Gibbs har verkligen givit oss en dimension som Clichy de senaste åren misslyckats med. Santos kom in och, tja... man måste gilla hans aldrig sinande lust att anfalla och skapa oreda, det måste man.

Ni såg även domare Atkinson sila mygg och släppa elefanter när han nöjde sig med gult kort så länge som bara var möjligt när det gällde det tragiska levnadsödet Balotelli, men högg fram detsamma blixtbums när det gällde vår hyvens mittback Koscielny och därmed förvisade honom från spel både mot Wolves och mot Wigan nästa måndag.

mini_img_0280.jpg

Nere till vänster, på Steve Bull Stand, kommer Arsenalfansen stå. Foto: Bild-Mats.

Ni såg även Wenger prioritera Ramsey före AOC och ni såg också hur det gick med den saken. Ni såg däremot inte Gervinho och jag har ingen som helst aning varför han inte ens var med på bänken senast. Han står inte uppsatt som skadad på någon lista och har, i mitt tycke, inte varit så under isen att han skulle tänkas petas av rent kvalitativa skäl.

Jag hoppas på följande startelva:

Szczesny
Sagna – Djourou – Vermaelen – Santos/Gibbs
Song – Arteta – Rosicky
AOC – Kungen – Benayoun

Jag är dock lite rädd för att AOC återigen hamnar på bänken, men även att Ramsey, som tack för inhoppet senast, får en plats i startelvan. Squillacis plats på bänken kommer skapa oreda inombords hos alla och en var, varför jag hoppas att Miquel får den i stället. Parks mål i reservlaget verkar inte ha någon som helst betydelse, varför jag tror att en av filtarna kommer att ges till den smått iskalle Chamakh. Dyker Gervinho upp från ingenstans blir ingen gladare än jag och får TW14 agera supersub så tänker Professor Wenger på samma sätt som Lekman D&M.

mini_img_0269.jpg

Missa inte att unna dig en klassiker som den här. Bild: Kostekonom D&M.

Allt annat än seger vore skandal och en katastrof för oss. Inte för att Wolves med självklarhet är ett kasst lag, utan för att de är toksist i tabellen och inte tagit en poäng på de sex senaste matcherna. Visst kan, och borde, de sprattla till i morgon kväll, men att vi skulle tappa poäng vore, med tanke på tabellens täthet runt oss, en ren och sann bedrövelse.

Så jag tippar 2-0 till Arsenal. Kanske inte jättesnyggt, kanske inte bergsäkert, men tre poäng i rätt lags ficka. Allt för att skapa avstånd till fel lag på fel ställe i tabellen, men rätt lag i förhållande till oss.

Up you Gunners.