Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

In The Hands of Darren Dein

Davidsson och Mannen
lör 14 apr 2012 kl 07:23

Ni vet ju alla vem David Dein är. Ni känner till hans vänskap med Arsène Wenger, att det var just Dein som tog Wenger till klubben och ni kommer också ihåg vad Dein, som vice ordförande, gjorde för klubben under glansdagarna under nittio- och tidiga 2000-talet. Ni känner även till hans roll i Red And White Holdings där han kamperar med den inte helt okände Aleister Crowley, förlåt Alisher Usmanov.

Någon stans vet ni även att David har en son som även han är involverad i den moderna toppfotbollen. Sonen heter Darren och har bakom sig det behjärtansvärda yrkesvalet spelaragent. Men han är inte vilken spelaragent som helst, utan han är den som håller i vår lagkapten Robin van Persies ekonomiska trådar. Och inte nog med det. Han är även agent för vår förra lagkapten, Cesc Fabregas. Och inte nog med det. Han representerar även vår förr-förr-förra lagkapten, och tillika mesta målskytt genom tiderna, Thierry Henry. Enligt vissa uppgifter var Darren även best man, när Henry och Nicole Merry gifte sig för ett antal år sedan. Och hur det äktenskapet gick vet vi ju alla.

qwghlm.jpg

Här brukade en stor man sitta.

Detta skulle väl kunna vara gott, eller för den delen illa, nog för oss som Arsenalister. Men om vi tittar över axeln och ser historiens spöklika skugga kika fram, så får vi se vilka karriärsval nämnda Fabregas och Henry gjort, just efter att de anlitat Darren Dein som agent. De båda förhandlade först till sig enorma kontrakt med klubben, för att sedan säsongen därpå lämna den för det inte helt okända katalanska DNA-laboratoriet fc randiga Spanien.

Och vi kan dessutom roa oss med att ta oss en liten kik kring hur några andra av Darrens Deins klienter agerat. Låt se här. Adebayor, ja just det. Nytt, stort kontrakt följt av snar flytt till rik arbetsgivare. Clichy, ja just det, han hamnade också där borta i det ljusblå luftslottet. Nasri… hmm, det var ju till den bänken han tog sin tillflykt.

Så här sitter vi då i vår gungande båt och håller i en livlina som heter Darren Dein. Samma Darren Dein som har skickat våra tidigare ankarkättingar och centerbord över halva Atlanten för att landa i någon spanskt intorkad ökenenklav. Samma Darren Dean som har fyllt halva Tre Floder-stjärnlaget med barlast från Arsenal. Och det känns ju lite sådär, måste jag erkänna. Robin van Persie sitter på utgående kontrakt, öser in mål i parti och minut, varför denna Darren sitter på ett smörjningens triumfkort.

eamonn_and_james_clarke.jpg

Där går de, som om ingenting har hänt...

Jag vill inte måla något oskynne på väggen, men f-n vad det känns. Vi kan bara hoppas och vi kan bara förlita oss till någon form av den där antika grejen, som en gång hette klubbkänsla. Vi kan bara tro att Robin känner för klubben, tror på den och vill vara en del av dess framtid. Visst kan han få bli löneledande, men han vet att han ändå skulle kunna tjäna det dubbla någon annan stans, om han bara ville. Och även detta känner hans agent till.

Så om vi kanske inte blidkar Dein dy, så kanske vi kan blidka den aktuelle klienten, Robin van Persie. För till skillnad från tidigare nämnda klienter till Darren Dein, och här väljer jag att bortse från den store TH14, så har ingen av dem sådana band till klubben som Robin van Persie. Gael Clichy hade förvisso varit i klubben lika länge som RvP nu varit, men marken under Clichys fötter var sedan länge bränd. Wenger hade tydligt markerat att nytt kontrakt inte låg på priolistan, varför Clichy inte hade mycket till val än att gå till någon som sade sig vilja ha honom, och dessutom ville betala rejält.

Vi får sätta våra förhoppningar till att Wenger lyckas knyta till sig de namn som RvP tror sig behöva ha bredvid sig för att kunna vinna det han önskar vinna. För kanske är det inte pengarna, utan möjligheten till framgång som driver honom. Möjligheten till framgång just i det lag han burit replicatröjor av sedan barnsben.

Fabregas hade hemlängtan, TH14 ville avsluta med några år i solen medan gready bastard, na$ri och Clichy samtliga har lämnat Arsenal för att tjäna pengar och därmed någon form av bekräftelse eller prestige. Förvisso för att de trodde att de skulle få sola sig i glansen av nyputsad framgångsideologi, men fortfarande för att tjäna mer pengar. Precis som deras juridiska ombud, Darren Dein.

Och där dagens Arsenal vandrar, där vandrar van Persie. Och där van Persie vandrar, där går även Darren Dein. Så då knallar vi snart in i sommarvärmen, hand i hand med Darren Dein. Happy Holliday, Arsenals!

 

Bilder från Flickr.com: Pappa Deins stol på Highbury av "qhghlm"

och Dein dy och Den Frånfallne av "Eamonn and James Clarke".