Medlemmar: 7255 st.
Visa menyn

Spelschemats första månad vs Transferfönstrets sista

Davidsson och Mannen
mån 18 jun 2012 kl 09:18

Nu har Premier Leagues spelschema börjat sippra ut och till slut blivit offentligt tillgänglig för alla oss som suktat så länge. Vi som vill planera in Englandsresor, vi som vill veta hur våra relationella kartbilder kommer att te sig kommande höst eller bara vill återfå sitt Arsenal. Vi som bär vårt lag närmast hjärtat och vi som vet om att vi ändå, oavsett vad vi än må har sagt och lovat, kommer vara slav under begäret ännu en höst, ännu en vinter och ännu en vår.

I dag kan vi slutligen slå fast att vi inte kommer att starta ännu en säsong med spel mot foolsen, utan denna gång göra det genom att ta emot Martin O’Neills Sunderland, på Emirate Stadium. Därefter åker vi upp till Helvetets Håla och möter Stoke för att sedan dra vidare till dysfasins hemstad och möta stadens röda lag första september.

Efter bortamatchen mot foolsen har UEFA knött in ett sådant där högst oskönt landslagsuppehåll innan livet åter får sin mening och innehål, för oss som är Arsenal, i form av matcher mot Southampton hemma, Champions Leaguestart och bortamatcher mot då båda pengabröderna shitty och chealsky.

smogan27

Så i den takten kommer vi börja vår vandring och mot de olika motståndarna/motstånden kommer vi att ta avstamp. Vi minns ju alla i vilken form klubben var i när förra säsongen skulle till att starta. Vi minns alla turerna och oturerna under transferfönstret som då höll på att stänga och vi minns det sönderfall klubben kändes vara i. Vi minns 8-2 på Old Trafford och vi minns känslan av att nu går det f-n åt h-vette.

Så med den erfarenheten i ryggen och det nya spelprogrammets inledning framför oss, är det bara att be till fotbollsgudarna, om de efter shittys ligavinst och chelskys dito i CL fortfarande kan tros lyssna, och hoppas att vår trupp faktiskt denna gång är satt när ligan börjar. Att vi inte går till spel med hälften av pusslets bitar fortfarande saknade och med en herrans massa frågetecken ståendes som spön i backen. Att vi vet vilka spelare vi kommer att ha att tillgå säsongen 12-13. Att vi har gjort oss av med de som skall lämna, redan inhandlat deras ersättare och dessutom kryddat det med än mer spetskompetens.

Om detta kan jag bara hoppas, lite på klubbens styrande händer och sätta min tilltro till livets goda. Jag kan hoppas och jag kan minnas känslan av nervositet, spänning underbart kittel i magen när allt man har sett fram emot så länge, plötsligt skall till och börja. Men jag vet inte i vilken form vi kommer vara, jag vet inte om himmeln kommer vara soligt ljus eller täckta av orons mörka moln.

Så därför undrar jag hur ni ser det och hur ni tror vi kommer att ha det under säsongens inledning och transferfönstrets avslutning: 1: Vad tycker ni om programmets början och Arsenals chanser i dessa inledande matcher?  2: I vilken kondition tror ni truppen är när ligan väl börjar?

F-n vad man redan har börjat längta. Och vad tror du om den starten?

Bild från Flickr.com: "Smogan27".