Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Headmaster Ritual: Blue is The Colour

Davidsson och Mannen
lör 29 sep 2012 kl 14:59

Blå som en söndertrampad sippa, blå som tyran efter ett välriktat slag och blå som en söndersågad mördarsnigel. Som lukten av ett par jeans som legat för lång tid i garderoben utan vädring. Som en av världens mest överskattade Long Drinks. Blå som avunden, blå som ett sprucket blodkärl och blå som som en tånagel i för små skor.

Som en snorbuse efter en dag i Andorra La Vella, som spurs j-la fågel och som Mark Hughes egentliga hårfärg. Som nedstämdhet, som en nyans mörkare än satan och som en polisbil när du kör 28 km/h över rådande hastighetsgräns. Som Martin Taylors tröja när han sparkade sönder Eduardo, eller som en samling ondsinta smurfar som kutar omkring och tar onödigt mycket plats där de absolut inte borde.

Arsenal tog idag emot dessa blåklädda ondskor, och tja... vi kan väl säga att den kick vi fick av deras 1-0-mål inte kickade in på samma sätt när de gjorde 2-1. Arsenal höll i taktpinnen, i princip hela matchen fram till de ondas 2-1-mål, men där vi skulle använt dubbelbytet till att återfå initiativet, där tappade vi det mesta av spelet. Jag är grymt besviken, grymt tyngd och grymt nedkörd i skiten.

Arsenal tappade in två mål på två fasta situationer och vi fick se ett Arsenal som var tillbaka i gamla synder av oreda, släpphänthet och allt för mycket tillåtande, just i de lägen då foten skulle sättas ned. Vi förlorade en sådan hemmamatch, som bara måste vinnas om vi skall vara åter i det toppskikt vi önskar oss, men som uppenbarligen fortfarande är oss främmande, fortfarande är ett par steg för långt bort och fortfarande är ett par smarta steg ifrån oss. Headmaster D&M ger följande nedslående betyg:

Mannone: 1/5. che£sky har tre skott på mål, varav två renderar i mål.  Mannone hade inte mycket att göra men det han hade föll, uppenbarligen inte honom på läppen. Frågan om vem som egentligen är Arsenals förstemålvakt känns, i nuläget, som tämligen ointressant.

Jenkinson: 4/5. Fantastisk match av den hjärtekrossade kampsportshjälten. Rykten går höga om att Jenkinsons pappa i tidernas begynnelse var körsångare bakom Bonnie Tyler och Jenkinsons lille pojk visade att klass fortfarande är permanent. Han var precis överallt och fick den lille fallande furan, han med nr 17 på ryggen, att se ut som, i bästa fall, en kille för framtiden. Bra inlägg, bra försvarsarbete och välavvägt hanterande av bollen.

Koscielny: 2/5. Gjorde det man nu för tiden trodde var omöjligt. Han tappade markeringen på Torrres, inte bar en gång utan vid flertalet tillfällen. Gjorde ett par oerhört vackra brytningar men även ett ”halvt självmål” vid Matas 2-1-mål.

Vermaelen: 3/5. Tillbaka i startelvan och tillbaka i relativt gott slag. Var lugnare än vanligt, men bjöd dessutom på en ”plan B-lösning” när han jonnade upp och gav ytterback, Gibbs, ännu ett alternativ. Deppig come-back för den belgiske lagkaptenen.

Gibbs: 3,5/5. Mer synlig idag än mot shitty, men fick å andra sidan inte så mycket att jobba med av parhästen Podolski. Defensivt var han 100 %-ig och käkade tämligen upp den blonderade spanjoren. Trygg och kraftfull, trots den till synes späda lekamen.

Diaby: Trippade på bra med bollen och hade något sorts övertag på gång, gentemot che£skys mittfält, men så hände det som tydligen alltid skall hända denne kille. Skadad och utbytt, redan efter 17 minuters speltid.

Arteta: 3,5/5. Höll de blåas centrala mittfält i strama tyglar och var oerhört stor i sitt spel. Oerhört stor. Slog 59 av 63 passningar rätt och kom upp i en passningsprocent på 94 %. Det var liksom inte hans fel att vi torskade idag. Drog som vanligt ”med sig” en herrans massa frisparkar, säkert av den enkla anledningen att han är så svår att ta bollen ifrån.

Cazorla: 4/5. I all den bedrövelse och mörker en sådan förlust som denna för med sig, var Cazorla facklan som spred förtröstande ljus. Jobbade galet bra i försvarsarbetet och stod för så mycket smågodis i passningsväg, att ungarnas lördagspåsar såg ut som Liptons Earl Grey i jämförelse. Slog 53 av 56 passningar rätt, vilket gav honom hela 95 %'s rätt. Och vi snackar inte Denilsonstyle här, inte. 

Ramsey: 2/5. Började oerhört piggt ute på, den enligt mig felaktiga högerkanten. Bröt resolut och var god vän med bollen. Försvann dock nästan helt när han återfick sin centrala roll på mittfältet. Slog en massa passningar, men verkar sakna avståndsbedömning i sin passningsfot, då en himla massa passningar slogs för lösa, bakom eller så felaktiga så att medspelarna sattes i enorma svårigheter, tack vare det felaktigt inställda passningssiktet.

Gervinho: 3,5/5. Målet var ren klass och en gammal snowboard-klassiker i sin 180-gradiga vändning. Firade genom att ”torka mjällen av tröjan”, vilket vi kan tycka vad vi vill om, men var oerhört bra i matchens första 65 minuter. Mattades dock rejält mot slutet och lät, vid ett antal tillfällen, bli att se ett stort antal röda gubbar i rejält bättre läge än han själv, där han absolut borde passat i förstaläget, istället för, som han ofta gjorde, driva vidare fram till ingenstans.

Podolski: 2,5/5. Fantastisk i sitt uppoffrande hemjobb, men stundtals helt borta från anfallsspelet. Blixtrade till i andra halvlek, just före bytet, och hade då ett par chanser som f-n i mig borde blivit mål. Jag sitter här och räds att han drabbats av den nymoderna Arsenalsjukan att ständigt gå på utsidan istället för mot mål, men jag hoppas för allt i världen att jag har fel.

AOC: 2/5. Började fantastiskt bra, efter sitt inhopp i 17:e minuten, och slog ett grymt snyggt inlägg till Gervinho och hans 1-0-mål. Dock sämre i andra och var, stundtals, mer eller mindre försvunnen. Borde fått ut mycket mer av en, till synes, väldigt god relation till bollen.

Wenger: 2/5. Manu-Mats hojtar febrilt i TV-soffan att man aldrig skall ändra en vinnande back-five och jag är definitivt benägen att hålla med. För visst var Koscielny grym mot shitty och hade, säkert på många sätt, förtjänat en startpalts. Och visst var smurf-che£skys rörlighet något att ta i beaktande, men varför var inte vår BFG på plan? Han som liksom varit garanten och vår minsta gemensamma nämnare, för den fungerande defensiv vi hittills haft. En fungerande defensiv som på dessa två fasta situationer, var som bortblåst.

Bytena är inte mycket att snacka om. Jag förstår att man puttar in TW14 som alltid brukar vara bra mot Abracadabrovich killar, men idag var han j-la helt osynlig, med sina endast åtta bollkontakter på sina 38 matchminuter. Giroud hade ett par bra skarvar och ett helt fantastiskt läge, där han mot allt förnuft i världen lyckades träffa gaveln. Vi bör nog se över vår, i mina ögon, överskattande av Arsenalbänken. Och varför var Coquelin inte på den?

Så ännu en sån här dj-la jobbig förlust, fullt onödig och mot ett enormt äckligt lag som inte var mycket bättre än vi, men som satte de få chanser vi gav dem. Och vi fick idag ganska mycket att fundera på när det gäller det defensiva arbete som många av oss ansett vara klart och betalt. För det var det inte. Inte på långa  vägar. F-n också vad kasst det känns just nu.